Milieukunde

Bijdragen aan een leefbare aarde
Zijn scheikunde en biologie jouw favoriete vakken? En wil je later een interessante en afwisselende baan waarin je bijdraagt aan een beter milieu en een leefbare aarde voor nu én later?

Dan is de voltijdopleiding Milieukunde iets voor jou! Hier vind je alle info!

Scheikunde en biologie toepassen
Tijdens de opleiding Milieukunde pas je vakken als scheikunde en biologie toe om na je studie bedrijven te helpen om te produceren zonder afval, grondstoffen niet op te maken en bij te dragen aan welvaart en een gezonde leefomgeving.

Creatief en vernieuwend
Als je bij ons Milieukunde komt studeren leer je creatieve en vernieuwende oplossingen te bedenken om het gebruik van grondstoffen, energie en water terug te dringen. Dit doe je in de klas, maar ook in projecten waarin je samenwerkt met het bedrijfsleven.

Techniek en management
Dit kun je niet alleen met technische kennis. We leren je tijdens de opleiding Milieukunde ook om management en milieuzorgsystemen op te zetten en te werken binnen de grenzen van het (milieu)recht en de geldende vergunningen.

Internationale blik
Ook een internationale blik op de milieuvraagstukken is belangrijk. Daarom ga je op stage in Nederland, maar ook in het buitenland. Tijdens de praktijkgerichte opleiding Milieukunde leer je dus hoe vanuit allerlei invalshoeken de wereld duurzaam inricht.

Voor de opleiding Milieukunde kun je je tot 1 mei 2016 inschrijven.

Meer inhoudelijke informatie over de opleiding Milieukunde? Klik op de modules in het leerplan hieronder!

Leerplan Milieukunde
JRBlok 1Blok 2Blok 3Blok 4
1
2
3
4