Kun je rijk worden van verwende varken?

Premium pig challenge

Achter het eten op je bord en de bloemen in een vaas gaat een boeiende wereld schuil van kwekerijen en veilingen, toeleveringsbedrijven en adviesbureaus. Tijdens de hbo opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness in Venlo leer je alles over de bedrijfsmatige kant van de agri- en foodsector. Van management en financiën tot logistiek en marketing. Het blijft niet bij leren alleen, want Bedrijfskunde en agri-foodbusiness is vooral praktijkgericht. Denken én doen dus bij deze superafwisselende opleiding.

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

In deze video vertelt Loes dat ze met de opleiding een baan wil vinden binnen de paardenhouderij in de richting van diervoeding of diergezondheid. Robbie wil graag klaar zijn voor de overname van het melkveebedrijf van zijn ouders als hij afstudeert. Omdat het een brede en praktisch opleiding is voelen ze zich hier thuis. Twee dagen in de praktijk, twee dagen theorie en één dag zelfstandig studeren is de grove indeling van de opleiding in Venlo.

Meer over de opleiding

College, stage, minor, project

Leerplan

Het eerst jaar is een oriënterend jaar waarbij je kennis maakt met heel veel aspecten van bedrijfskunde en de agri-foodsector. Naast lessen, hoorcolleges en projecten, bezoek je regelmatig bedrijven in de regio om te ervaren wat er bij bedrijven speelt en hoe ondernemers met kansen en uitdagingen in de agri-foodbusiness omgaan. In het leerplan lees je meer over jaar 1 t/m 4.

Leerplan Studenten vertellen over de opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness een baan? De antwoorden op deze vragen vind je bij facts & figures!

Facts & figures Beste hogeschool van Nederland

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Beroepen

Zo maak je de juiste studiekeuze

Bezoek een open dag en kom proefstuderen

Open dag