Ben jij gek op dieren én wil je er je werk van maken? Dan is de HBO opleiding Dier- en veehouderij echt iets voor jou! Je leert hier alles over het bedrijfsmatig houden van dieren. Alle aspecten komen aan bod, van biologie en techniek tot bedrijfskunde en marketing. Hierbij staat duurzaam ondernemen steeds centraal. Dit betekent dat je de balans zoekt en vindt tussen People, Planet en Profit.

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Pieter vertelt over zijn hbo opleiding Dier- en veehouderij. Hij laat je zien wat de opleiding inhoud. Daarnaast neemt Pieter je mee door de techniekhal. In deze hal krijgen studenten van de opleiding veel practica en leren ze de opgedane kennis in praktijk toe te passen. Pieter heeft voor de richting veehouderij gekozen en wil het liefst heel de dag met varkens bezig zijn. Zijn opa was een varkenshouder waardoor Pieter al vroeg in aanraking kwam met deze slimme dieren.

College, stage, minor, project

Het leerplan

Tijdens de eerste twee jaar van de hbo opleiding Dier- en veehouderij krijgen alle studenten dezelfde lessen. Voorbeelden van vakken zijn: Dier, sector & markt, Dier & gezondheid, Bedrijf & omgeving en Beroep & omgeving. Aan het eind van leerjaar 1 ga je op oriëntatiestage.

Het leerplan Rowie vertelt over haar opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Dier- en veehouderij een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!

Facts & Figures Beste hogeschool van Nederland

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Kaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de hbo opleiding Dier- en veehouderij op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Na de opleiding 

Bezoek een open dag of kom proefstuderen

Dier- en veehouderij ervaren

Open dag

18 november 2017

Proefstuderen

13 december 2017

Open dag

3 februari 2018

Proefstuderen

21 februari 2018

Hoe gaat het nu echt?

Studenten vertellen

''Ik kies voor de HAS omdat ik waarde wil toevoegen aan de hippische sector.''

ROWIE

Student Dier- en veehouderij

Lees hier het verhaal van Rowie

''Ik kies voor de HAS omdat ik van mijn passie mijn beroep wil maken.''

BART

Student Dier- en veehouderij

Lees hier het verhaal van Bart

We zitten voor je klaar

Contact

Annemarie Kerkhof

Annemarie Kerkhof

Studieadviseur
A.Kerkhof@has.nl 088 - 890 36 59
Garry Vos

Garry Vos

Secretariaat
G.Vos@has.nl 088 - 890 36 57
Laatste nieuwtjes, video's, foto's en tweets

Volg ons