Kun je haaien redden met zeewier?

Vervang je vis challenge

Een snelle ontbijtdrank of een complete slow cooking maaltijd. Wat iemand eet, zegt veel over zijn manier van leven. Bij de opleiding Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch leer je hoe je nieuwe concepten voor food bedenkt en in de markt zet. Je ontwikkelt innovatieve concepten, maar ontwerpt ook een slimme verpakking en sleutelt aan de juiste mediamix. Een afwisselende opleiding voor creatieve en ondernemende food liefhebbers!

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Peter vertelt over zijn project over het maken van chocoladerepen voor een aparte doelgroep en trend. Een totaalconcept van food, design, marketing en packaging. Alle facetten van het proces komen aan de orde. Kleur, smaak, vorm, verpakking en de communicatie naar de eindgebruiker. Een adviesbureau die startende ondernemers helpt in de foodsector is zijn droom.

College, stage, minor, project

Het leerplan

Het eerste jaar van de opleiding Food Innovation is een basis jaar. Alle vakken in het eerste jaar volg je gezamenlijk. Voorbeelden van vakken zijn Food Basics, Marketing en Visual Communicatie Design. Na het eerste jaar maak je een keuze tussen Food & Design, Marketing & Business of Packaging & Design.

Het leerplan Pepijn vertelt over zijn stage

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de opleiding Food Innovation een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!

Facts & figures Beste hogeschool van Nederland

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de opleiding Food Innovation op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Na de opleiding

Bezoek een open dag of kom proefstuderen

Food Innovation ervaren

Open dag