Kun je gezond snacken vet lekker maken?

Good fast food challenge

Een zwarte paprika kweken voor een sterrenrestaurant. Of een nieuwe verpakking ontwerpen voor vers vruchtensap. Barst jij van de ideeën als het gaat om food? Dan kun je bij de hbo opleiding Food Innovation je hart ophalen. Hier leer je hoe je vernieuwende foodconcepten ontwikkelt, speciaal voor de verssector. Van eerste idee tot ontwerp, productie en verkoop. Een afwisselende opleiding voor iedereen die gek is van eten.

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Een nieuw sterk concept ontwikkelen zoals het varkensvlees Livar is een belangrijk onderdeel van de opleiding, volgens Britte en Lucas. Zij onderstrepen dit met de ontwikkeling van een concept voor een zomerse paprikastamppot. Lekker gezellig samen aan tafel is de trend blijkt uit onderzoek. Ze vertellen over het werken met verse producten en de voordelen van een kleine school in een betrokken gemeenschap. (In het filmpje wordt gesproken over de opleiding FreshFood & Innovation, dit is de oude naam voor Food Innovation).

Meer over de opleiding

College, stage, minor, project

Leerplan

Het eerste jaar is een oriënterend jaar waarbij je het vakgebied van Food Innovation in de volle breedte leert kennen. Je krijgt lessen over voeding en gezondheid, consument en markt, product en sectorkennis. Je leert over groente, fruit, zuivel, eieren, vlees vis, granen en aardappelen.

Leerplan Jack vertelt over zijn opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de opleiding Food Innovation een baan? De antwoorden op deze vragen vind je bij facts & figures!

Facts & figures  Beste hogeschool van Nederland

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de opleiding Food Innovation op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Beroepen Doorstuderen

Zo maak je de juiste studiekeuze

Bezoek een open dagen en kom proefstuderen

Open dag

Za 25 november 2017

Proefstuderen

Di 12 december 2017

Open dag

Zo 4 februari 2018

Proefstuderen

Di 27 februari 2018

Hoe gaat het nu echt?

Studenten vertellen

"Ik kies voor de HAS omdat creativiteit de toekomst is."

Jack

Student Food Innovation

Lees hier het verhaal van Jack

"Ik kies voor de HAS omdat ik op een creatieve manier met food bezig kan zijn."

Merel

Studente Food Innovation

Lees hier het verhaal van Merel

We zitten voor je klaar