Kun je een komkommerplant opvoeren?

Komkommerknaller challenge

De Engelstalige hbo opleiding Horticulture & Business Management is een variant van de Nederlandstalige hbo opleiding Tuinbouw en akkerbouw

Wist jij dat Nederland de op één na grootste exporteur is van groenten, bloemen en andere agrarische producten? Logisch dus dat andere landen graag willen leren van onze ervaring op het gebied van tuinbouw. Bij de Engelstalige hbo studierichting Horticulture & Business Management ontdek jij de sleutel tot het Nederlandse succes en leer je alles over onze technische innovaties en productiemethoden. En dat allemaal in een internationale omgeving, met studenten uit de hele wereld.

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Twee studenten, Andre uit Roemenië en Maria uit Rusland beide opgegroeid op het platteland gaan in op de mogelijkheden binnen de opleiding. De keuzes die ze daarin gemaakt hebben voor hun droom. De balans tussen praktijk en theorie op de HAS Hogeschool is voor beiden perfect voor wat ze later willen: een bijdrage leveren aan een duurzame wereld.

College, stage, minor, project

Het leerplan

In het eerste jaar van de hbo opleiding Horticulture & Business Management vlog je verschillende vakken die de breedte van de opleiding laten zien. Plant and environment, Economics & Business en Marketing & Communications zijn voorbeelden van vakken uit het eerste jaar. Aan het eind van het eerste jaar ga je op oriëntatie stage.

Het leerplan Studenten vertellen over hun opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Horticulture & Business Management een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!

Facts & Figures Beste hogeschool van Nederland

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de hbo opleiding Horticulture & Business Management op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Na de opleiding

Bezoek een open dag of kom proefstuderen

Horticulture & Business Management ervaren

Open dag