Kun je het droog houden in Tilburg?

Natte stad challenge

In ons dichtbevolkte land heeft elke vierkante meter wel een eigenaar en een bestemming. Er wordt dus veel nagedacht over hoe we onze omgeving moeten inrichten en beheren. Voldoet deze nog aan de wensen van alle gebruikers? Of moeten we aan de slag? Bij de HBO opleiding Management van de Leefomgeving leer je hier alles over. Dus ben jij graag buiten in de natuur? Houd je van aardrijkskunde, biologie of economie? En lijkt het je leuk om bijvoorbeeld een park of landgoed te ontwerpen? Kies dan Management van de Leefomgeving!

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Een reden voor Jeanine om te kiezen voor Management van de Leefomgeving is dat je iets met je handen doet, een ruimte ontwerpt en inricht, en het idee uitvoert in de buitenruimte. Een park inrichten, het beheren en ontwerpen ervan, en er uiteindelijk doorheen kunnen wandelen is haar passie. Je wordt opgeleid om mensen en wensen samen te brengen, vertelt ze enthousiast.

College, stage, minor, project

Het leerplan

Het eerste leerjaar van de hbo opleiding Management van de Leefomgeving is een basis jaar. Gebiedsinrichting, Stedelijke omgeving en Landschap zijn voorbeelden van vakken uit het eerste jaar. Vanaf leerjaar twee krijg je alleen vakken die horen bij de afstudeerrichtingen: Landscape Planning & Design, Landscape Design of Landscape Engineering.

Het leerplan Studenten vertellen over hun studie

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Management van de Leefomgeving een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!

Facts & figures Beste hogeschool van Nederland

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de hbo opleiding Management van de Leefomgeving op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Na de opleiding

Bezoek een open dag of kom proefstuderen

Management van de Leefomgeving ervaren

Open dag