Kun je een kreeft sla laten kweken?

Kwekende kreeften challenge

Hoe zorg je dat koeien meer melk produceren zonder dat het ten koste gaat van hun welzijn? Hoe bestrijd je plantenziekten bij de teelt van biologische paprika’s? Hoe zorg je dat de purperreiger gaat broeden in Nederland? Op deze en andere vragen zoek je bij Toegepaste Biologie naar antwoorden. Bij deze HBO opleiding bestudeer je planten, dieren en ecologie. Met jouw onderzoek lever je een bijdrage aan een duurzame leefomgeving bijvoorbeeld met milieuvriendelijke teeltmethoden of een diervriendelijke veehouderij.

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Michelle, Elise en Mick geven een overzicht van de opleiding en laten de mogelijkheden zien van Toegepaste Biologie waarbij hun dromen heel uiteenlopend mogen zijn. De een wil terecht komen bij een dierenartsenpraktijk en daar onderzoek doen, de ander wil de wereld redden van watertekort en de laatste wil de biodiversiteit van Nederland beschermen.

College, stage, minor, project

Het leerplan

Het eerste jaar van de hbo opleiding Toegepaste Biologie is een basis jaar. Alle vakken in het eerste jaar volg je gezamelijk. Voorbeelden van vakken zijn Levenscyslus, BioXperience en Adaptatie en ecologie. Na het eerste jaar maak je een keuze tussen Toegepaste Ecologie, Applied Animal Sciences of Applied Plant Sciences.

Het leerplan Studenten vertellen over de opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Toegepaste Biologie een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!

Facts & figures Beste hogeschool van Nederland

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de hbo opleiding Toegepaste Biologie op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Na de opleiding

Bezoek een open dag of kom proefstuderen

Toegepaste Biologie ervaren?

Open dag

18 november 2017

Proefstuderen

11 december 2017

Open dag

3 februari 2018

Proefstuderen

12 maart 2018

Hoe gaat het nu echt?

Studenten vertellen

''Ik kies voor de HAS, omdat ik mijn eigen weg kan gaan''

NAOMI

Student Toegepaste Biologie 

Lees hier het verhaal van Naomi

''Ik kies voor de HAS, omdat ik nu al weet wat ik wil worden''

ARJAN

Student Toegepaste Biologie

Lees hier het verhaal van Arjan

We zitten voor je klaar

Contact

Carly Verhagen

Carly Verhagen

Studieadviseur
C.Verhagen@has.nl 088 - 890 36 32
Ingrid Pulskens

Ingrid Pulskens

Secretariaat
I.Pulskens@has.nl 088 - 890 38 25
Laatste nieuwtjes, video's, foto's en tweets

Volg ons