Kun je bier maken van bruine bonen?

Bizarre biertjes challenge

Wil jij wel eens weten hoe je vruchtenyoghurt maakt? Lijkt het je leuk om chocola gezonder te maken? Ben je benieuwd hoe je voedingsmiddelen op een veilige manier langer houdbaar maakt? Bij de HBO opleiding Voedingsmiddelentechnologie leer je alles over de wereld achter het etiket op de verpakking. En natuurlijk ga je ook zelf aan de slag!

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Aan de hand van een project neemt Vera je mee in de wereld van voedingsmiddelentechnologie. Een light versie van een vruchtenmousse ontwikkelen gebruikt ze als metafoor. Ze gaat in op alle facetten van het ontwerpen vanaf niveau ‘keukenschaal’ tot het niveau van de proeffabriek. Procestechneut bij een duurzame vleesproducent en wonen in Den Bosch is haar ideaal.

College, stage, minor, project

Het leerplan

In het eerste jaar van de hbo opleiding Voedingsmiddelentechnologie krijg je veel verschillende vakkan die de breedte van de opleiding laten zien. Voorbeelden van vakken uit het eerste jaar zijn Food & Health, Food & Production en Product Technology. Je krijgt zowel theorie als praktijk. Het praktijkgedeelte volg je vaak in het Food Technology Centre of in het Chemielab.

Het leerplan Studenten vertellen over de opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de opleiding Voedingsmiddelentechnolgie een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!

Facts & figures Beste hogeschool van Nederland

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de hbo opleiding Voedingsmiddelentechnologie op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Na de opleiding

Bezoek een open dag of kom proefstuderen

Voedingsmiddelentechnologie ervaren

Open dag