Als gevolg van de ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan fysieke studiekeuze-events niet door. HAS Hogeschool volgt in alle gevallen de richtlijnen en adviezen van het RIVM en het kabinet.

Informatie voor studenten van HAS Hogeschool (intranet) Informatie voor cursisten (HAS Hogeschool voor Professionals)

Veelgestelde vragen en antwoorden

1. Worden er in studiejaar 2020-2021 open dagen, proefstudeerdagen en andere studiekeuze-events georganiseerd?

In studiejaar 2020-2021 organiseren we het hele jaar door (online) studiekeuze-events. Bekijk hier het overzicht en meld je aan.

2. Hoe zien de open dagen eruit?

Tijdens de open dagen bekijk je de vooraf opgenomen voorlichtingspresentaties op de website. Daarnaast kun je deelnemen aan een of meerdere Meet & Greet sessies van de opleidingen. Tijdens de Meet & Greet sessies vertellen docenten en studenten over de opleiding en kun je vragen stellen. De video's van de voorlichtingspresentaties blijven na de online open dagen beschikbaar zodat je de informatie nogmaals kunt bekijken.

3. Is er een mogelijkheid om de locaties van HAS Hogeschool fysiek te bezoeken?

Voor sommige opleidingen organiseren we naast online proefstudeerdagen ook fysieke proefstudeerdagen. Deze fysieke proefstudeerdagen zijn alleen te volgen voor studiekiezers die per 1 september kunnen starten. Kun je niet per 1 september 2021 starten met een hbo-opleiding, dan kun je deelnemen aan de online proefstudeerdagen.

4. Als ik een van de locaties van HAS Hogeschool fysiek bezoek, moet ik dan een mondkapje dragen?

HAS Hogeschool verplicht alle studenten, cursisten, medewerkers en bezoekers om een mondkapje te dragen in onze publieke binnenruimtes. Dit geldt voor:

• Trappen
  • Gangen
  • Hallen
  • Lofts (dus ook bij de koffieautomaat)
  • Sanitaire ruimtes
  • Praktijkruimtes
  • PGO-ruimtes vanaf 2 personen

Zodra je het HAS-gebouw binnenkomt draag je het mondkapje. Deze mag je afdoen zodra je op je studie- of werkplek bent. Ga je weg, dan draag je je mondkapje tot je buiten het gebouw van HAS Hogeschool bent.

Uiteraard blijven de basisregels van kracht bij bezoek aan HAS Hogeschool:

• Houd altijd en overal 1.5 meter afstand van andere personen, zowel binnen als buiten de gebouwen
  • Volg de aangegeven ‘routing’ in het gebouw
  • Schud geen handen
  • Was of ontsmet regelmatig je handen
  • Nies en hoest in je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Beperk het bezoek aan de toiletruimte.