Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Als gevolg van de ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan fysieke studiekeuze-events niet door. HAS Hogeschool volgt in alle gevallen de richtlijnen en adviezen van het RIVM en het kabinet.

We organiseren verschillende online studiekeuze-events. Bekijk hier alle online studiekeuze-events.

Informatie voor studenten van HAS Hogeschool (intranet) Informatie voor cursisten van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

Open dagen

We begrijpen dat het annuleren van de fysieke open dagen vervelend voor je is in verband met het maken van jouw studiekeuze. HAS Hogeschool organiseert dit studiejaar nog een online open dag op vrijdag 12 juni 2020.

Online open dag: vrijdag 12 juni

Proefstudeerdagen

HAS Hogeschool organiseert dit studiejaar geen fysieke proefstudeerdagen meer, wel vinden er voor verschillende opleidingen online proefstudeerdagen plaats. Organiseert de opleiding van jouw keuze geen online proefstudeerdag? Neem per mail contact op met een studieadviseur om de alternatieven te bespreken!

Online proefstuderen Contact studieadviseurs

Veelgestelde vragen en antwoorden

1. Worden de open dagen die gepland staan op een ander moment georganiseerd?

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus organiseren we voor studiejaar 2019-2020 geen fysieke open dagen meer. Op vrijdag 12 juni 2020 van 10:00 tot 16:00 uur organiseren we een online open dag. Tijdens dit online-event kun je de video's van de voorlichtingspresentaties bekijken en stel je je vragen makkelijk en snel via de live-chat. Aanmelden voor de online open dag op vrijdag 12 juni 2020.

2. Ik heb een meeloopdag gepland, gaat deze nog door?

Meeloopdagen gaan tot nader bericht helaas niet door. Neem contact op met de studieadviseur van de opleiding om online mogelijkheden te bespreken.

3. Ik heb me aangemeld voor een proefstudeerdag, gaat deze nog door?

De fysieke proefstudeerdagen voor studiejaar 2019-2020 gaan niet door. Sommige opleidingen organiseren online proefstudeerdagen. Bekijk hier alle online proefstudeerdagen.

4. Voor sommige opleidingen is het bezoeken van de open dag of een proefstudeerdag een verplicht onderdeel van de studiekeuzecheck. Hoe gaat dit nu in zijn werk?

Het bezoek aan een open dag of proefstuderen is voor een aantal opleidingen een verplicht onderdeel van de studiekeuzecheck. Bekijk hiervoor de toelatingseisen per opleiding. We gaan er nu vanuit dat de proefstudeerdagen vanaf juni doorgaan en daarnaast kun je in overleg met de studieadviseur een meeloopdag plannen. Op die manier kun je toch voldoen aan de verplichte onderdelen van de studiekeuzecheck.