Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Hoi! Ik ben Tim, 23 jaar en ben een vierdejaarsstudent aan de HAS en volg de opleiding Toegepaste Biologie.
In jaar 2 heb ik de specialisatie dier en ecologie gekozen. Ik heb voor de HAS nog 2 jaar Built environment gestudeerd aan Zuyd Hogeschool in Heerlen maar ik merkte toch dat die niet de juiste richting voor mij was en dat ik graag iets met biologie wou gaan doen.
Toegepaste Biologie sprak mij erg aan omdat deze opleiding erg breed is en je zelf kan kiezen welke richting je op wilt gaan door specialisaties en stages. In jaar 1 krijg je van elke richting iets (plant, voeding, ecologie en dier), hierdoor krijg je zelf een beeld van wat je leuk vindt, wat ik erg fijn vond, ook word je hierdoor breed opgeleid wat erg handig is. Ook krijg je veel excursies waardoor je ook goed ervaart wat voor een werk je na de opleiding kan doen en hoe het werk eraan toe gaat. De focus qua dier licht vooral op de landbouwhuisdieren zoals koeien, varkens en kippen maar je kan alle kanten op, zo loop ik momenteel stage bij een viskwekerij in Zeeland.
Mocht je geïnteresseerd zijn in Toegepaste biologie en heb je een vraag, twijfel niet en stuur gerust je vraag.  

*
*
*
*

Door het verzenden van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van je gegevens, zoals beschreven in onze privacy statement.