Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Welke vakken krijg je? Welke projecten en excursies zijn er? Wanneer ga je stage lopen? En welke keuzemogelijkheden heb je?

Jaar 1: Kennismaking en brede basis

In het eerste jaar van de hbo opleiding Applied Geo-Information Science krijg je vakken die de breedte van de opleiding laten zien. Van Wereldwijs tot Landschap in data en van Stad in Beeld tot Klimaatuitdagingen. Je leert in het eerste jaar de fijne kneepjes van het geo-vak. Je leert doordacht, effectief en eigenzinnig communiceren in woord en beeld. Wat wil je vertellen, aan wie, hoe en waarom? Je oefent met vaardigheden als analyseren, abstraheren, waarnemen, verbeelden en experimenteren. Je persoonlijke creatieve ontwikkeling en een behoorlijke dosis lef zijn bij dit alles van belang.

Jaar 2: Oriƫntatiestage en verdiepende vakken

Het 2e jaar van de hbo opleiding Applied Geo-Information Science start met een oriëntatiestage. Door deze oriëntatiestage leer je het beroepenveld van de opleiding kennen en ga je ontdekken wat je leuk vindt aan het vak en waar je goed in bent. Je gaat zelf op zoek naar een stageplek, maar natuurlijk krijg je hulp van de stagecoördinator.
 
In het 2e jaar krijg je na de stage in blok 1 modulen als Regionale economie, Smart Regions of Natuurlijk GEO.

Jaar 3: Stages binnen- en buitenland en minor

Het 3e leerjaar staat in het teken van verdiepende vakken, een verbredende of verdiepende minor én je gaat in dit leerjaar op binnen- en buitenlandse stage. Je gaat een minor volgen waarbij je jezelf specialiseert of je horizon verbreedt. Deze minor kun je op de HAS of bij een andere hogeschool volgen. Je mag zelf bepalen hoe je de minor, binnenlandstage en buitenlandstage verdeeld. Eén van de onderdelen is internationaal. Je leert de (internationale) beroepspraktijk kennen en past je opgedane kennis toe in de praktijk. In leerjaar 3 kom je écht uit je comfortzone. 

Jaar 4: Afronding van de opleiding en beroepsopdracht

Het 4e jaar van de hbo-opleiding Applied Geo-Information Science wordt ook wel de afstudeerfase genoemd. In de eerste helft van het 4e studiejaar ga je aan de slag met een grote groepsopdracht en een individuele opdracht. In de tweede helft van het 4e leerjaar ga je werken aan de beroepsopdracht (afstudeeropdracht).

De beroepsopdracht wordt vanuit de HAS voor je geregeld. Het vraagstuk dat jij samen met jouw projectgroep uitvoert is afkomstig uit het bedrijfsleven. 

4 jaar in een overzicht

Leerplan

Een studiejaar is verdeeld in 4 blokken en 1 blok duurt 10 studieweken. Elk jaar kun je 60 ects halen. Als je alle 240 ects behaald hebt, ontvang je je bachelor diploma. Bekijk het leerplan hier.