Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Spoorlijnzwart, stedenrood, bergenbruin. Het zijn kleuren die Merel in haar jeugd ontdekte. Urenlang neusde ze in atlassen. Stapels, want haar oma kocht bij elke druk een nieuwe. Ook op vakanties in Kroatië, Spanje en Frankrijk droomde Merel vaak boven de landkaarten.

Boswandeling met QR-codes

Haar toekomst? Die heeft ze nog níet in kaart gebracht. Maar de schaal ervan is 1 op 1. Kortom: levensgroot, dankzij Applied Geo-Information Science. Dat is de studie die aardrijkskunde, design en informatietechnologie (ict) met elkaar verbindt. “Het is een visuele studie. Je leert infographics, animaties en kaarten ontwikkelen. Maar ook websites en apps. Zo hebben we bijvoorbeeld een kaart gemaakt met landen waar de papegaaienduiker voorkomt. Verder hebben we geïnventariseerd hoe je met QR-codes een boswandeling leuker en leerzamer kunt maken. Maar het leukste tot nu toe vond ik eigenlijk onze excursie naar Duitsland, waar we vulkanische kraters in het Eifelgebergte en meteorietkraters in Beieren hebben bestudeerd.”

Van kaart naar infographic

Mijn eerste stage heb ik gelopen bij Provincie Brabant, waar ik kaarten heb verwerkt in infographics. Nu ben ik me aan het oriënteren voor mijn buitenlandstage en heb ik al contacten in Nieuw-Zeeland! Eén zekerheid, na al dat ijskapwit, steppengroen en woestijngeel. Met het diploma Applied Geo-Information Science op zak komt voor Merel blauw in zicht: de zee van mogelijkheden.