Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Waar zijn liefde voor Applied Geo-Information Science vandaan komt? “Op het VWO had ik een aardrijkskundeleraar die m’n fascinatie voor zijn vak aanwakkerde. Ik was dol op themakaarten – van de populatie van Mongolië tot de regenwouddichtheid van Brazilië.”

Apps voor elke doelgroep

De liefde voor ict heeft langzaam moeten groeien, geeft hij toe. “Maar het was een grote ontdekking wat je met een grafisch programma als Adobe Illustrator of een kaartenprogramma als ArcGIS kunt. Ook apps bedenken
vind ik een uitdaging.” Zo ontwikkelde hij er eentje voor boeren die – omwille van een goede waterhuishouding op hun land – geulen beter willen beheren. “Die app heeft vier grote knoppen, waar forse werkhanden mee overweg kunnen, en is makkelijk te bedienen. Bij alles wat je ontwikkelt, houd je rekening met je doelgroep.”

De grens over

Van de drie onderwerpen – sociale geografie, fysische geografie en geo-ICT – kiest Reinier de eerste. Na zijn studie wil hij verder kijken dan de roestige slagbomen aan de Belgische en Duitse grens. “Mijn horizon is breed waarbij Canada zeker behoort tot de opties. Met deze studie kan ik overal aan de slag.” Tot die tijd bevalt het leven in de Brabantse hoofdstad hem uitstekend. Ook buitenschools. Want al doet hij Applied Geo-Information Science: de terrassen van Den Bosch weet hij ook zonder plattegrond of TomTom te vinden. “Ik kom zelf uit Gouda. Hier is het gastvrijer, minder gehaast. En er is meer sociale controle – in de goeie betekenis.”