Kun je cashen met krekels?

Kweek Je Krekel Challenge

Werk jij graag met je hoofd én met je handen? En ligt je hart in de agri-food sector? Dan biedt de voltijd hbo opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness jou de perfecte combinatie van denken en doen. Gedurende 4 jaar ontdek je de bedrijfsmatige kant van bedrijven in de sectoren plant, dier en food. Je leert bedrijfsvraagstukken analyseren en financiële zaken regelen. Maar ook logistieke problemen oplossen en marketingconcepten ontwikkelen.

De opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness werd door de Keuzegids 2018 bestempeld als TOP opleiding!

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

De impact van de stages en de ervaring van het toepassen van de theorie in de praktijk ondersteunen de studenten Bedrijfskunde en agri-foodbusiness Noralie en Bram met eigen voorbeelden. Het creëren van toegevoegde waarde voor klanten is voor beide studenten de rode draad; hun passie. Met de doorgroeimogelijkheden naar bijvoorbeeld Top klas of de Universiteit van Wageningen bevestigen ze de uitdagingen die er zijn voor Bedrijfskunde en agri-foodbusiness studenten.

Challenge van Folkert

Kweek Je Krekel Challenge

Het is de superman onder de dieren. Hij gaat de wereld redden: de krekel. En ja, binnen nu en heel kort eet jij waarschijnlijk ook een krekel; of in ieder geval een product waar een krekel in is verwerkt. Tenminste, wel als het aan Folkert (21) ligt, die Bedrijfskunde en agri-foodbusiness studeert.

Bekijk de challenge van Folkert

College, stage, minor, project

Het leerplan

Het eerste jaar van de hbo opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness is een basis jaar. Alle vakken in het eerste jaar volg je gezamenlijk. Voorbeelden van vakken zijn Bedrijfseconomie, logistiek, marketing, Engels en agri-foodketens. Na het eerste jaar maak je een keuze tussen Marketing, logistiek financieel of management algemeen.

Het leerplan Studenten over hun stage/project

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness een baan? De antwoorden op deze vragen vind je bij facts & figures!

Facts & figures Studiefaciliteiten

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Na de opleiding Baankansen

Bezoek een open dag of kom proefstuderen

Bedrijfskunde en agri-foodbusiness ervaren

Open dag

17 november 2018

Proefstuderen

11 december 2018

Open dag

26 januari 2019

Proefstuderen

18 februari 2019

Top resultaat

Top opleiding 2018

De hbo-opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness is voor studiejaar 2018 uitgeroepen als top-opleiding. Deze kwaliteitszegel is gebaseerd op studenttevredenheidsonderzoek van Keuzegids Hbo. Hbo-opleidingen die meer dan 75 punten behalen in het onderzoek krijgen de kwaliteitszegel top-opleiding. De hbo-opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness is beoordeeld met 80 punten. Lees hier meer over Keuzegids Hbo.

Hoe gaat het nu echt?

Studenten vertellen

''Ik kies voor de HAS omdat het mijn ambities waarmaakt!''

ANNEMARIE