Kun je cashen met krekels?

Kweek Je Krekel Challenge

Als bedrijfskundig ingenieur (Bachelor of Business Administration) kun je bij uiteenlopende bedrijven en instellingen in de agrifood sector en (semi-) overheid aan de slag. Zoals? Banken, verzekeringsbedrijven of adviesbureaus. Ondernemingen in veevoer, zaaigoed of computers. Maar ook op veilingen en termijnmarkten, in de groot- en exporthandel en bij coöperaties.

Product, prijs, plaats en promotie

Marketing manager

Als marketing manager heb je een sleutelpositie in een bedrijf: je doorziet de vragen uit de markt en weet deze te vertalen naar (nieuwe) producten die tegemoetkomen aan de wensen van de consument. Je kunt aan het werk in diverse sectoren van de agri-foodbusiness, zowel nationaal als internationaal.

Werken bij een bank of accountant

Financieel adviseur

Als financieel adviseur ken je de bedrijfseconomie van haver tot gort. Zo ben je thuis in financiering, begroting, agrarisch belastingrecht en verzekeringen. Je adviseert bijvoorbeeld over kredieten en relatiebeheer bij accountantskantoren of banken, maar ook bij sociaaleconomische voorlichtingsdiensten.

Planning en distributie

Logistiek manager

Als logistiek manager leid je de productie, opslag en transport in goede banen in de voedingsmiddelenindustrie of bij veilingen, grote kwekerijen en handelsfirma's. Je adviseert over investeringen en optimaliseert de goederenstroom van grond-stof tot consument.

Adviseur

Kwaliteitsmanager

Als kwaliteitsmanager zet je kwaliteitszorgsystemen op in de agri-foodbusiness. Je adviseert en voert specifieke meetprocedures uit bij onder meer toeleveringsbedrijven, petfoodfabrieken, handelsfirma's en keuringsinstanties.

Oud-student vertelt

Michiel vertelt over zijn baan

Michiel heeft Bedrijfskunde en agri-foodbusiness gestudeerd en werkt nu bij DUPP Food Recruitment. Hij vertelt over zijn studietijd bij HAS Hogeschool en laat zien hoe zijn dag eruit ziet.

Lees hier het verhaal van Michiel

Eigen baas?

Ook dat ligt binnen handbereik. Je kunt een eigen bedrijf of instelling in het MKB (midden- en kleinbedrijf) opzetten. Of het nu gaat om productie van goederen of het aanbieden van diensten, de (detail)handel, distributie of consumentenverkoop: de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness biedt je alle kennis om als zelfstandig ondernemer te beginnen.

"De opleiding heeft me alle handvaten geboden om het bedrijf van mijn vader over te nemen"

Jan Janssen ondernemer