Kun je rijk worden van verwende varkens?

Premium pig challenge

Tijdens de hbo opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness in Venlo leer je alles over de bedrijfsmatige kant van de agri, food en hippische sector. Van management en financiën tot logistiek en marketing. Je kunt kiezen uit de richting Agribusiness, Paard & dier of Food. Het blijft niet bij leren alleen, want Bedrijfskunde en agri-foodbusiness is vooral praktijkgericht. Denken én doen dus bij deze superafwisselende opleiding.

De opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness in Venlo werd door de Keuzegids 2018 bestempeld als TOP opleiding!

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

In deze video vertelt Judith over de inhoud van de opleiding, van marketing, recht, logistiek en finance tot ondernemen in de agri en foodbusiness. En juist die food sector vindt Judith interessant, ze heeft daarom gekozen voor een stage bij het hoofdkantoor van Jumbo supermarkten in Veghel.

Niels heeft voor deze opleiding gekozen vanwege de vele bedrijfsbezoeken, excursies en opdrachten voor het bedrijfsleven. Hij legt ook uit waarom hij de HAS zo'n gezellige en persoonlijke hogeschool vindt. Omdat het een brede en praktisch opleiding is voelen Judith en Niels zich hier thuis.

Meer over de opleiding

Student verhalen

Real life challenges

"Kun je rijk worden van verwende varkens?"

Fons

Student Bedrijfskunde en agri-foodbusiness, richting Agribusiness

Premium Pig Challenge

"Ik kies voor de HAS omdat het me vrijheid geeft."

Roxanne

Student Bedrijfskunde en agri-foodbusiness, richting Paard & dier

Lees hier het verhaal van Roxanne

College, stage, minor, project

Leerplan

Het eerst jaar is een oriënterend jaar waarbij je kennis maakt met heel veel aspecten van bedrijfskunde en de agri-foodsector. Naast lessen, hoorcolleges en projecten, bezoek je regelmatig bedrijven in de regio om te ervaren wat er bij bedrijven speelt en hoe ondernemers met kansen en uitdagingen in de richting Agribusiness, Food of Paard & dier. In het leerplan lees je meer over jaar 1 t/m 4.

Leerplan Studiefaciliteiten

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness een baan? De antwoorden op deze vragen vind je bij facts & figures!

Facts & figures

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Beroepen   Baankansen

Zo maak je de juiste studiekeuze

Bezoek een open dag en kom proefstuderen

Open dag