Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Tijdens de hbo opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness in Venlo leer je alles over de bedrijfsmatige kant van de agri, food en hippische sector. Van management en financiën tot logistiek en marketing. Je kunt kiezen uit 3 richtingen: Agri, Food of Paard & gezelschapsdieren. Het blijft niet bij leren alleen, want Bedrijfskunde en agri-foodbusiness is vooral praktijkgericht. Denken én doen dus bij deze superafwisselende opleiding.

De opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness in Venlo werd door de Keuzegids 2018 bestempeld als TOP opleiding!

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

In deze video vertelt Judith over de inhoud van de opleiding, van marketing, recht, logistiek en finance tot ondernemen in de agri en foodbusiness. En juist die food sector vindt Judith interessant.

Niels heeft voor deze opleiding gekozen vanwege de vele bedrijfsbezoeken, excursies en opdrachten voor het bedrijfsleven. Hij legt ook uit waarom hij de HAS zo'n gezellige en persoonlijke hogeschool vindt. 

Marly vertelt over haar invulling van het tweejarenplan (jaar 3 en 4). Ze liep stage in Nieuw Zeeland en ze wil zich verder specialiseren richting financieel adviseur in de hippische sector.

Meer over de opleiding

Student verhalen

Real life challenges

"Kun je rijk worden van verwende varkens?"

Fons

Student Bedrijfskunde en agri-foodbusiness, richting Agri


Premium Pig Challenge

"Ik kies voor de HAS omdat het me vrijheid geeft."

Roxanne

Student Bedrijfskunde en agri-foodbusiness, richting Paard & gezelschapsdieren


Lees hier het verhaal van Roxanne 

College, stage, minor, project

Leerplan

Het eerst jaar is een oriënterend jaar waarbij je kennis maakt met heel veel aspecten van bedrijfskunde en de agri-foodsector. Naast lessen, hoorcolleges en projecten, bezoek je regelmatig bedrijven in de regio om te ervaren wat er bij bedrijven speelt en hoe ondernemers met kansen en uitdagingen in de richting Agri, Food of Paard & gezelschapsdieren. In het leerplan lees je meer over jaar 1 t/m 4.

Leerplan Studiefaciliteiten

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness een baan? De antwoorden op deze vragen vind je bij facts & figures!

Facts & figures

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Beroepen   Baankansen

Hoe gaat het nu echt?

Studenten vertellen

"Ik kies voor de HAS omdat het me vrijheid geeft"

Roxanne

Studente Bedrijfskunde en agri-foodbusiness

 

Lees hier het verhaal van Roxanne

 

"Ik kies voor de HAS omdat het een goed vervolg op het MBO is"

Bram 

Student Bedrijfskunde en agri-foodbusiness

 

Lees hier het verhaal van Bram

 

Wij zitten voor je klaar

Contact

Astrid Jillings

Astrid Jillings

Studieadviseur
A.Jillings@has.nl 088 - 890 30 79
WhatsApp

WhatsApp

HAS Hogeschool
has@has.nl +31 88 890 3600