Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Als bedrijfskundig ingenieur (Bachelor of Business Administration) kun je bij uiteenlopende bedrijven in agri-food en hippische sector en instellingen en (semi-) overheid aan de slag. Zoals bij banken, verzekeringsbedrijven of adviesbureaus. Ondernemingen in diervoer, zaaigoed of computers. Maar ook op veilingen en termijnmarkten, in de groot- en exporthandel en bij coöperaties. Je bent een volwaardige gesprekspartner voor ondernemers, je spreekt de taal en kent de agri-food of hippische sector.

De baankansen na de hbo opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness zijn uitstekend, maar liefst 63% van de afstudeerders vindt al vóór het afstuderen een baan.

Product, prijs, plaats, promotie

Marketing manager

Als marketing manager heb je een sleutelpositie in een bedrijf: je doorziet de vragen uit de markt en weet deze te vertalen naar (nieuwe) producten die tegemoetkomen aan de wensen van de consument. Je kunt aan het werk in diverse sectoren van de agri-food of hippische sector, zowel nationaal als internationaal.

Werken bij een bank of accountant

Financieel adviseur

Als financieel adviseur ken je de bedrijfseconomie van haver tot gort. Zo ben je thuis in financiering, begroting, belastingrecht en verzekeringen. Je adviseert bijvoorbeeld over kredieten en relatiebeheer bij accountantskantoren of banken, maar ook bij sociaaleconomische voorlichtingsdiensten.

Planning en distributie

Logistiek manager

Als logistiek manager leid je de productie, opslag en transport in goede banen in de voedingsmiddelenindustrie of bij veilingen, grote kwekerijen en handelsfirma's. Je adviseert over investeringen en optimaliseert de goederenstroom van grondstof tot consument.

Systemen en procedures

Kwaliteitsmanager

Als kwaliteitsmanager zet je kwaliteitszorgsystemen op in de agri-food of gezelschapsdierenbusiness. Je adviseert en voert specifieke meetprocedures uit bij onder meer toeleveringsbedrijven, petfoodfabrieken, handelsfirma's en keuringsinstanties.

Eigen baas

Ondernemer

Ook dat ligt binnen handbereik. Je kunt een eigen bedrijf of instelling in het MKB (midden- en kleinbedrijf) opzetten. Of het nu gaat om productie van goederen of het aanbieden van diensten, de (detail)handel, distributie of consumentenverkoop: de opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness biedt je alle kennis om als zelfstandig ondernemer te beginnen.