Kun je rijk worden van verwende varkens?

Premium pig challenge

Het ene moment zit je achter de boeken en de cijfers, het volgende moment sta je in de kas, op een foodmarket of tussen de paarden. Dat typeert de hbo opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness in Venlo. Hier leiden we je op tot de ideale gesprekspartner voor ondernemers. Met kennis van planten, dieren of food, maar vooral van innovatieve bedrijfsvoering. Financiële zaken, logistieke uitdagingen, marketing en sales: het komt allemaal aan bod. Met volop inspiratie uit de praktijk, want Venlo is een agri-food hotspot die barst van de innovatieve bedrijven. In welke sector je aan de slag gaat, bepaal je zelf. Je hebt namelijk volop de mogelijkheid om binnen de richtingen Agribusiness, Food of Paard & dier je eigen keuzes te maken.

Max (student Bedrijfskunde en agri-foodbusiness): "de afwisseling van tussen de boeken zitten en excursies is mooi".

Ga jij graag letterlijk en figuurlijk de boer op?

Richting Agribusiness

Zie jij jezelf al als manager bij een internationale bloemenveiling, adviseer jij het liefst melkveehouders over hun financiële situatie of zie jij een uitdaging in producten van het land zo vers mogelijk in de winkel krijgen? Dan past de richting Agribusiness goed bij jou. Je leert alles over (internationale) handel, marketing, financiën en ondernemerschap en je bezoekt elke week een bedrijf in de agrarische sector.

Je tanden zetten in een pittig food vraagstuk?

richting Food

Krijg je al water in de mond als je denkt aan je eigen foodtruck? Vind je het belangrijk dat de producten in de supermarkt van goede kwaliteit zijn? Wanneer je als lekkerbek graag met de bedrijfskundige kant van voeding bezig wilt zijn, kies dan de richting Food. Bedrijfsmatig met voeding bezig zijn kan bijvoorbeeld door nieuwe concepten te ontwikkelen of de kwaliteit van producten te waarborgen. Daarnaast leer je over marketing en management en ga je logistieke en financiële vragen van ondernemers oplossen.

Helemaal gek van paarden of honden?

richting Paard & dier

Heb je een passie voor dieren én wil je er je werk van maken? Bij de richting Paard & dier kun je alles leren over het bedrijfsmatig houden van paarden en gezelschapsdieren. Alle aspecten komen aan bod: van marketing, communicatie en evenementorganisatie tot financiën en management. Hoe dit er in de praktijk werkelijk aan toe gaat, ga je met eigen ogen bekijken bij professionals in de gezelschapsdierensector en bij hippische bedrijven.

Studeren bij bedrijven!

Midden in de praktijk

Afzetmogelijkheden onderzoeken voor een groenten- en fruitimporteur, marktonderzoek doen bij een verwerker van melkproducten of doorrekenen van de financiële gevolgen van een investering voor een ondernemer. Zomaar een greep uit de vragen die studenten van de HAS krijgen uit de praktijk. Lang zoeken naar een project hoeft niet; bij onze (partner)bedrijven in en om Venlo ben je van harte welkom!

Onderwijs met partnerbedrijven

Top resultaat

top-opleiding 2018

De hbo-opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness is voor studiejaar 2018 uitgeroepen als top-opleiding (met 78 punten). Deze kwaliteitszegel is gebaseerd op studenttevredenheidsonderzoek van Keuzegids Hbo. Hbo opleidingen die meer dan 75 punten behalen in het onderzoek krijgen de kwaliteitszegel top-opleiding, Lees hier meer over Keuzegids Hbo.