Het ene moment zit je achter de boeken en de cijfers, het volgende moment sta je in de kas, op een foodmarket of tussen de paarden. Dat typeert de hbo opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness in Venlo. Hier leiden we je op tot de ideale gesprekspartner voor ondernemers. Met kennis van planten, dieren of food, maar vooral van innovatieve bedrijfsvoering. Financiële zaken, logistieke uitdagingen, marketing en sales: het komt allemaal aan bod. Met volop inspiratie uit de praktijk, want Venlo is een agri-food hotspot die barst van de innovatieve bedrijven. In welke sector je aan de slag gaat, bepaal je zelf. Je hebt namelijk volop de mogelijkheid om binnen de richtingen Agri, Food of Paard & gezelschapsdieren je eigen keuzes te maken.

Max (student Bedrijfskunde en agri-foodbusiness): "de afwisseling van tussen de boeken zitten en excursies is mooi".

met 3 richtingen

Brede opleiding

De opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness bevat een brede basis van bedrijfskunde vakken, zoals Bedrijfseconomie, Marketing, Logistiek, Organisatiekunde, HRM, Recht en Financiën.

Deze vakken pas je toe in je eigen richting:

Studeren bij bedrijven!

Midden in de praktijk

Afzetmogelijkheden onderzoeken voor een groenten- en fruitimporteur, marktonderzoek doen bij een verwerker van melkproducten of doorrekenen van de financiële gevolgen van een investering voor een ondernemer. Zomaar een greep uit de vragen die studenten van de HAS krijgen uit de praktijk. Lang zoeken naar een project hoeft niet; bij onze (partner)bedrijven in en om Venlo ben je van harte welkom!

Onderwijs met partnerbedrijven

Studente Laura

Stel je vraag

Mijn naam is Laura Sijbers en ik ben 21 jaar. Ik volg de opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness richting paard & gezelschapsdieren. Ik heb eerst een MBO opleiding met ongeveer dezelfde richting gevolgd, daarna heb ik een tussenjaar genomen.

Ik heb een passie voor paarden en het is mijn doel om van deze passie ook mijn werk te maken. Dit schooljaar ben ik begonnen met deze opleiding om meer kennis op te doen, stages te lopen en mezelf verder te ontwikkelen.

Stel je vraag aan Laura