Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Heb je een passie voor paarden of gezelschapsdieren én wil je er je werk van maken? Bij de richting Paard & gezelschapsdieren van de hbo opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness komen alle aspecten aan bod: van marketing, communicatie en evenementorganisatie tot financiën en management. Hoe dit er in de praktijk werkelijk aan toe gaat, ga je in jaar 1 met eigen ogen bekijken bij professionals in de gezelschapsdierensector en bij hippische bedrijven. In jaar 2 doe je onderzoek en schrijf je een adviesrapport voor een opdrachtgever in de hippische of gezelschapsdierensector. Jaar 3 en 4 richt je flexibel in met stages, een minor en een afstudeeropdracht. Je kunt deze twee jaar breed inrichten met opdrachten bij veel verschillende bedrijven of je specialiseert je helemaal in je eigen diervoorkeur.

Meer over de opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness

Real life challenges

Studenten vertellen

"Ik kies voor de HAS omdat het me vrijheid geeft."

ROXANNE

Student Bedrijfskunde en agri-foodbusiness, richting Paard & gezelschapsdieren

 

Lees meer over de studiekeuze van Roxanne

"Ik heb een bedrijfsplan geschreven voor een stal die van alle gemakken is voorzien."

COLETTE

Student Bedrijfskunde en agri-foodbusiness, richting Paard & gezelschapsdieren

 

Lees meer over de minor van Colette

Limburg centrum internationale paardensport

De paardensector is van groot economisch belang in Limburg: de regio ligt in het centrum van de internationale paardensport. Met Equestrian Centre De Peelbergen, één van de partnerbedrijven van HAS Hogeschool, heeft de regio een ongekende internationale aantrekkingskracht.

Deze richting is niet bedoeld voor het opleiden van ruiters of paardenverzorgers. Studenten richten zich bijvoorbeeld op bijvoorbeeld financieringsmogelijkheden en vergunningen, zoals je kunt zien in het filmpje van de excursie naar een paardenstal in aanbouw. Een bouwkundig adviseur van Arvalis en de eigenaar van PMC Projects geven de studenten uitleg over alle procedures.

Professionalisering gezelschapsdierensector

Wat betreft gezelschapsdieren kunnen studenten na hun afstuderen een grote bijdrage leveren aan de professionalisering van de gezelschapsdierensector, waar de petfood en dierenwinkels van groot belang zijn. Meer dan 4 miljoen huishoudens hebben één of meer huisdieren en daarmee is het naar een hoger niveau tillen van deze sector zeer actueel. HAS Hogeschool werkt onder meer samen met partnerbedrijf Feed Design Lab, dat zich inzet voor de vernieuwing en verduurzaming van de diervoedersector.