Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Hoi! Ik ben Iris en ik ben net begonnen aan mijn derde leerjaar van de opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness in Venlo. Dit jaar ben ik gestart met mijn minor, ik heb gekozen mijn minor te doen in Spanje.

Universidad de Almería

Nadat ik Nederland alles uitgezocht had ben ik begin september vertrokken naar Almeria in het zonnige Spanje. Deze week ben ik gestart met de minor, tijdens mijn 5 maanden in Almeria ga ik 5 verschillende vakken volgen aan de Universidad de Almería. 4 vakken zijn bedrijfskundige vakken in het Engels en het 5de vak zal Spaans zijn, wat je in deze stad wel nodig hebt. Voordeel van de universiteit is dat het direct aan zee ligt, wat zorgt voor een mooi uitzicht tijdens de colleges. Tijdens mijn vrije tijd is er genoeg te doen en te ontdekken in Almería. Zo zijn er heel veel schattige tapas restaurants in het oude centrum om uit te proberen. Maar ook aan het strand liggen is heerlijk hier. Daarnaast is er heel veel natuur om de stad Almería heen voor een mooie wandeling of andere activiteiten. Almería is een echte Spaanse stad waar ze van siësta's en mañana mañana houden, dus dat is nog wennen. Kortom ik vermaak me hier nog wel even. 

Update na 2 maanden

Ik ben nu ongeveer twee maanden in Almeria en leven hier is nog steeds goed. Het weer is nog steeds prachtig op een paar flinke buien na. Wat betekent dat ik nog steeds in mijn zomer kleren rond kan lopen en het is al eind oktober?. Naast het genieten van het mooie weer moet ik ook gewoon naar school.

De universiteit van Almeria is een stuk groter dan de HAS in Venlo, wat bekende dat ik op het begin goed moest uitzoeken in welk gebouw en welk lokaal de lessen waren. Gelukkig was er een plattegrond aanwezig van de campus wat het een stuk makkelijker maakte. Het systeem van school hier lijkt veel op dat in Nederland, ik heb hier ook voor elk vak hoor- en werkcolleges en een paar projecten. Wel is er minder ruimte voor praktijk en projecten dan ik gewend ben in Nederland. Ik heb mijn rooster zo kunnen plannen dat ik op vrijdag vrij ben, wat heel fijn is omdat donderdagavond de stapavond is voor Erasmusstudenten. Het Erasmus netwerk van Almeria organiseert dan ook elke donderdagavond een feest wat altijd heel gezellig is. Het andere voordeel van vrij zijn op vrijdag is lekker lang weekend, wat betekent dat we in het weekend de omgeving kunnen ontdekken. Zo hebben we een auto gehuurd en zijn we een weekend naar Valencia geweest en er staan nog meer weekendreisjes op de planning.