Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

In het derde jaar heb ik gekozen voor de minor Ondernemen en innoveren. De opdracht bij deze minor is een innovatie te ontwikkelen. Dit kan een product zijn, maar ook zoals ik een bedrijf dat vernieuwend is kijkend naar de bestaande markt. Ik heb gekozen om met een bedrijfsplan aan de slag te gaan voor een stal die van alle gemakken is voorzien.

Er zijn al verschillende bedrijven die bijvoorbeeld een aquatrainer hebben, of samenwerken met een fysiotherapeut of dierenarts. Echter zover ik heb kunnen vinden, is er nog geen bedrijf wat het complete plaatje biedt en op een vaste basis.

Sportresultaten verbeteren en blessures verminderen

Een stal van alle gemakken voorzien

De klanten zijn vooral (semi-)professionele ruiters hun paard(en). De ruiter heeft de mogelijkheid om uit verschillende pakketten te kiezen. Dit kan zijn van het enkel gebruik maken van de faciliteiten op het bedrijf, tot volledige training van het paard. Bijvoorbeeld voor een stuk (sportpaarden)revalidatie en het verbeteren van (sport)prestaties door middel van de juiste begeleiding en faciliteiten.

Behalve alle top faciliteiten is het de bedoeling dat er met een vast team van fysiotherapeut en osteopaat (humaan en voor het paard), dierenarts, hoefsmid, zadelmaker en paardentandarts wordt samengewerkt. Door dit gehele team samen te bouwen rond paard en ruiter, krijgen zij de optimale begeleiding, zullen sportresultaten verbeteren en blessures verminderen.

Mijn studiekeuze

Waarom deze opleiding

Mijn allereerste keus voor een opleiding is altijd Diergeneeskunde geweest. Na 2 jaar aan de universiteit Utrecht te hebben gestudeerd bleek dit niet te zijn wat ik wil. De HAS is altijd de tweede keus geweest. Ik ben tijdens mijn opleiding aan de HAS veel vaker in de stal geweest dan gedurende de 2 jaar diergeneeskunde. Daarnaast spreekt bedrijfskunde en ondernemerschap mij aan binnen deze opleiding. Het is enorm breed, je kan er alle kanten mee op en in de laatste 2 jaar van de opleiding kun je zelf kiezen waarin je je extra wil ontwikkelen/specialiseren.