Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat mijn interesses  in de food sector liggen. Ik wil graag weten wat er allemaal vooraf gaat aan een product voordat deze in de supermarkt beland. Denk hierbij aan het produceren, oogsten, bewaren, verkopen en het transporteren van deze producten. Ik heb voor de HAS in Venlo gekozen door de vele excursies naar bedrijven. Ik wist dat ik veel bedrijven zou gaan bezoeken, maar dat ik in 2,5 jaar al bij ruim 60 bedrijven over de vloer ben geweest had ik niet verwacht.

Project Onderzoek en advies

Brainstormen

In het tweede jaar hebben we een project gedaan samen met de opleiding Food Innovation. We zijn gestart met het zoeken naar een primair bedrijf die zijn producten op een andere manier wilden vermarkten en we zijn uitgekomen bij rabarber teler Peeters-Bonten. Hij wilde graag zijn rabarber aanleveren, maar liet het ontwikkelen van een product helemaal aan ons over. We zijn heel simpel begonnen met een woord web gevolgd door een aantal brainstormsessies. We hadden echt heel veel ideeën die ontzettend uit elkaar liepen. We zijn toen gaan kijken wat realistisch zou zijn om ook echt in de supermarkten van Jan Linders te verkopen. Hierbij was het vooral belangrijk dat wij te weten kwamen welke soort klanten er bij Jan Linders komen. 

Rabarbertaartjes

Uiteindelijk is er voor gekozen om rabarbertaartjes te gaan maken. Dit zouden 1 persoons gebakjes worden die per 2 verpakt zijn. Er zijn heel veel dingen waar rekening mee gehouden moest worden. Rabarber is erg zuur en een grote groep klanten van Jan Linders is gepensioneerd en eet geen hele taart meer op. Hoe zou hij gemaakt gaan worden, om welke aantallen gaat het en misschien wel het belangrijkste wat moet dit gaan kosten in de supermarkt. Dit zijn maar enkele voorbeelden die allemaal tijdens ons proces voorbij zijn gekomen. Ook is er een Jan Linders folder gemaakt van de producten die ieder groepje had bedacht.
 

Resultaat

De producten die elk groepje had bedacht werden beoordeeld door docenten en door een category manager en een unit manager van Jan Linders. Als zij potentie zagen om verder in gesprek te gaan over het product, wisselden ze contactgegevens uit. Helaas is ons product niet in het schap van Jan Linders terecht gekomen, maar Jan Linders heeft mij wel de kans gegeven om in het derde jaar een super leuke stage te lopen waar ik momenteel alweer bijna 10 weken mee bezig ben. Ik zit op de afdeling Category Management en ik houd mij bezig met de indeling van de  food / non food schappen.

"Het samenwerken met een andere opleiding was ontzettend leuk en het was een erg leerzaam project."