Kun je rijk worden van verwende varkens?

Premium pig challenge

Welke vooropleiding heb je nodig om aan deze opleiding te beginnen? Wat is de toelatingsprocedure? En welke mogelijkheden zijn er als ik niet helemaal voldoe aan de eisen?

Havo, vwo of mbo?

HAVO

Toelaatbaar met de volgende profielen:

• Cultuur en maatschappij + wiskunde
  • Economie en maatschappij
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

VWO

Toelaatbaar met de volgende profielen:

• Cultuur en maatschappij
  • Economie en maatschappij
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

MBO

Niveau 4, waarbij wiskunde sterk wordt aanbevolen. Kijk ook naar het Young Professionals Traject, daarmee word je voorbereid op studeren op hbo-niveau en kun je wiskunde bijspijkeren.

Meer informatie over het Young Professionals traject

Aanmelden in 3 stappen

Studiekeuze checklist

Doorloop de volgende stappen om je aan te melden voor de opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness.

1. Bezoek een open dag en/of proefstudeerdag
    Tijdens een open dag of proefstudeerdag proef je de sfeer op HAS Hogeschool en ontmoet je studenten en docenten.
  2. Meld jezelf uiterlijk 1 mei 2019 aan via www.studielink.nl
    Ga naar www.studielink.nl en kies dan voor Bedrijfskunde en agri-foodbusiness, vestiging Venlo.
  3. Vul het motivatieformulier in
    Na je aanmelding ontvang je per e-mail een motivatieformulier, vul dit formulier in en e-mail het naar HAS Hogeschool

Misschien dat wij na het lezen van jouw motivatieformulier nog vragen hebben, dan nodigen wij jou uit voor een adviesgesprek.

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met de studieadviseur Astrid Jillings, A.Jillings@has.nl

Voldoe je niet aan deze eisen?

Overige instroom

Volg je nu HAVO/VWO maar heb je niet het juiste profiel?

Dan is er de mogelijkheid om bepaalde vakken bij te spijkeren. Klik hier voor meer informatie over de deficiëntiecursussen.

Volg je nu een mbo-opleiding zonder doorstromen wiskunde?

Vanuit de opleiding wordt sterk aanbevolen om het Young Professionals Traject (=MBO-HAS-traject) te volgen, zodat je beter voorbereid bent op je studie bij HAS Hogeschool. Klik hier voor meer informatie over het Young Professionals traject.

Beschik je over een niet-Nederlands diploma?

Heb je een buitenlands diploma, dan moet je voldoen aan de volgende taaleis:
- NT2-certificaat Nederlands,
òf
- Bewijs dat je in Nederland hebt gestudeerd tot 3 HAVO / 3 VWO

21+ toets

Indien je niet de juiste vooropleiding hebt om te worden toegelaten én je bent 21 jaar of ouder (bij de start van het studiejaar d.w.z. 1 september) dan kun je je beroepen op de 21+ toets.

Studeren met een studiebeperking

Studie+

HAS Hogeschool wil bevorderen dat studenten met een functiebeperking die zich aanmelden, zoveel mogelijk de studie van hun keuze met succes kunnen volgen en voltooien.

Onder een functiebeperking wordt verstaan: 'alle aandoeningen die (vooralsnog) blijvend van aard zijn en die een vertragend effect kunnen hebben op de studievoortgang.'

Onder de verschillende soorten functiebeperkingen vallen bijvoorbeeld.:

• Visuele, auditieve en motorische handicaps;
    slechthorend, slechtziend
  • Chronische en psychische ziektes;
    M.E., faalangst, ADHD
  • Stoornissen in het autistisch spectrum
    PDD-NOS, Asperger
  • Stoornissen in de taal en spraak;
    dyslexie, dyscalculie

Lees meer over Studie+

Bel of e-mail de studieadviseur

Vragen over toelating