Hoofdmenu

Studiekeuze-helper Challenge

Kun je cashen met krekels?

Kweek Je Krekel Challenge

Nieuw! Begin je in september 2020 aan je hbo-opleiding? Dan kun je bij HAS Hogeschool kiezen voor de richtingen Bedrijfskunde en agribusiness OF Bedrijfskunde en foodbusiness! Zo kun je écht je passie volgen en een variant kiezen die bij jou past. Je combineert bedrijfskunde met agribusiness of met foodbusiness.

Werk jij graag met je hoofd én handen? En ligt je hart in de agrarische sector? Dan past de hbo-opleiding Bedrijfskunde en agribusiness bij jou! Hier vind je de perfecte combinatie van denken en doen. In 4 jaar leer je de bedrijfskundige kant van agribedrijven kennen. Deze bedrijven zijn gericht op de sectoren plant en dier. Je lost tijdens jouw studie vragen op voor het bedrijfsleven, je leert over de financiële zaken binnen bedrijven. En je gaat aan de slag met logistieke problemen en marketing.

De opleiding Bedrijfskunde en agribusiness werd door de Keuzegids 2019 bestempeld als TOP opleiding!

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

De impact van de stages en de ervaring van het toepassen van de theorie in de praktijk ondersteunen de studenten Bedrijfskunde en agribusiness Noralie en Bram met eigen voorbeelden. Het creëren van toegevoegde waarde voor klanten is voor beide studenten de rode draad; hun passie. Met de doorgroeimogelijkheden naar bijvoorbeeld Top klas of de Universiteit van Wageningen bevestigen ze de uitdagingen die er zijn voor Bedrijfskunde en agribusiness studenten.

Meer over de opleiding

Studentverhalen

Real life challenges

''Kun je cashen met krekels?"

Folkert

Student Bedrijfskunde en agribusiness

Kweek Je Krekel Challenge

''Ik wil het bedrijf van mijn vader overnemen"

Joep

Student Bedrijfskunde en agribusiness

Lees hier het verhaal van Joep

College, stage, minor, project

Het leerplan

Het eerste jaar van de hbo-opleiding Bedrijfskunde en agribusiness is een basisjaar. Voorbeelden van vakken zijn Bedrijfseconomie, Logistiek, Marketing en Engels. Na het eerste jaar maak je een keuze tussen marketing, logistiek financieel of management algemeen. 

Het leerplan Studenten over de opleiding

 

 

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo-opleiding Bedrijfskunde en agribusiness een baan? De antwoorden op deze vragen vind je bij facts & figures!

Facts & figures Baankansen

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Na de opleiding Doorstuderen

Bezoek een open dag of kom proefstuderen

Bedrijfskunde en agribusiness ervaren

Open dag

16 november 2019

Proefstuderen

10 december 2019

Open dag

25 januari 2020

Proefstuderen

17 februari 2020

Wij zitten er klaar voor

Contact

Sandra Valk

Sandra Valk

Studieadviseur
s.valk@has.nl 088 - 890 36 75
Whatsapp

Whatsapp

HAS Hogeschool
has@has.nl +31 88 890 3600