Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Na afronding van de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness bij HAS Hogeschool kun je als bedrijfskundig ingenieur (Bachelor of Business Administration) bij uiteenlopende bedrijven en instellingen in de agrisector en (semi-) overheid aan de slag. Zoals? Banken, verzekeringsbedrijven of adviesbureaus. Ondernemingen in veevoer, zaaigoed of mechanisatie/automatisering. Maar ook op veilingen, handelskantoren en bij coöperaties.

Product, prijs, plaats en promotie

Marketing manager

Als marketing manager heb je een sleutelpositie in een bedrijf: je doorziet de vragen uit de markt en weet deze te vertalen naar (nieuwe) producten die tegemoetkomen aan de wensen van de consument. Je kunt aan het werk in diverse sectoren van de agribusiness, zowel nationaal als internationaal.

Werken bij een bank of accountant

Financieel adviseur

Als financieel adviseur ken je de bedrijfseconomie van haver tot gort. Zo ben je thuis in financiering, begroting, agrarisch belastingrecht en verzekeringen. Je adviseert bijvoorbeeld over kredieten en relatiebeheer bij accountantskantoren of banken.

Planning en distributie

Logistiek manager

Als logistiek manager leid je de productie, opslag en transport in goede banen bij veilingen, grote kwekerijen en handelsfirma's. Je adviseert over investeringen en optimaliseert de goederenstroom van grondstof tot consument.

Adviseur

Kwaliteitsmanager

Als kwaliteitsmanager zet je kwaliteitszorgsystemen op in de agribusiness. Je adviseert en voert specifieke meetprocedures uit bij onder meer toeleveringsbedrijven, handelsfirma's en keuringsinstanties.

Eigen baas? 

Ook dat ligt binnen handbereik. Je kunt een eigen bedrijf of instelling in het MKB (midden- en kleinbedrijf) opzetten. Of het nu gaat om productie van goederen of het aanbieden van diensten, de (detail)handel, distributie of verkoop: de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness biedt je alle kennis om als zelfstandig ondernemer te beginnen.

"De opleiding heeft me alle handvatten geboden om het bedrijf van mijn vader over te nemen"

Jan Janssen ondernemer