Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Anne heeft Bedrijfskunde en Agribusiness gestudeerd aan HAS Hogeschool en werkt nu als junior productmanager.

Lees het verhaal van Anne hieronder.

Hoe ziet jouw huidige functie eruit?

Ik ben Product Management Cut Flowers bij Florensis Cut Flowers. Florensis Cut Flowers produceert jonge planten uit zaad voor snijbloemenproductie. Mijn taak is om het assortiment van de snijbloemen te coördineren, ik ben dus bezig met alle nieuwe introducties, kijk welke soorten interessant zijn voor ons en onze klanten en ga hier vervolgens stappen op ondernemen. Ik ben dus zowel veel met de inkoop (veredeling) bezig als met de verkoop (bloemenkwekers).

Wat ziet jouw werkdag eruit?

Iedere dag anders: proeven opzetten en beoordelen, contact met veredelaars, assortimentsupdates en marketing/promotie activiteiten organiseren.

Wat vind je leuk aan je werk?

De afwisseling met verdeling (inkoop), sales en administratieve taken. Er zit ook een internationaal aspect aan. Iedere dag heb ik wel contact met zaadleveranciers/veredelaars vanuit de hele wereld. Doordat we nauw samenwerken met Japanse en Amerikaanse bedrijven en al hun rassen in Europa introduceren, zou het mooi zijn als ik hier komend jaar in real-life een bezoek mag gaan brengen.

Sluiten je baan en je opleiding goed bij elkaar aan?

Ja, Bedrijfskunde en Agribusiness is een mooie basis geweest om inzicht te krijgen in de keten. Het heeft mij geleerd om een brede blik te krijgen op het hele proces, omdat ik tijdens de opleiding veel bedrijven heb bezocht (ik denk dat dat nog wel de meest leerzame dingen zijn geweest tijdens mijn studie). Vakspecifieke dingen heb ik nog wel moeten leren, zoals hoe de teelt van een snijbloem in elkaar steekt.

Hoe kijk je terug op je studie?

Erg goed, leuke tijd gehad met een mooie stageperiode in USA. Na 4 jaar was het ook zeker tijd om aan de slag te gaan in het werkveld. Begonnen als 16-jarige op het hbo in een totaal nieuwe wereld, ben ik op mijn 20e afgestudeerd met een hoop ervaringen.