Annemarie studeerde Bedrijfskunde en agribusiness aan HAS Hogeschool. Daarna koos ze ervoor om een master te gaan doen.

Lees het verhaal van Annemarie hieronder.

Welke opleiding doe je? Bij welke universiteit of hogeschool? Wat voor vakken krijg je?

Momenteel volg ik de Master International Agribusiness and Food Chain Management aan Harper Adams University in Newport (UK). Voor mijn Master Research Project (MRP) ben ik een onderzoek gestart om een scriptie op te leveren. Ik heb 6 maanden in Engeland gewoond op campus. Enkele van de 8 vakken die ik daar volgde, waren ‘business economics’, ‘supply chain management’, ‘food security’ en ‘leadership and people management’.

Hoe ziet jouw week eruit?

Onlangs ben ik gestart bij Rabobank Nederland in Utrecht op de afdeling Food & Agri. Daar help ik bij het onderzoek naar de financierbaarheid van jonge boeren in Nederland. Dat is trouwens een bewuste keuze geweest om een partner te benaderen voor mijn scriptie. Wetenschappelijk onderzoek moet namelijk matchen met de praktijk, vind ik. Rabobank Nederland biedt mij kennis in de financiële wereld. Daarnaast ondersteunt het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) mij in het verzamelen van input bij jonge boeren van Nederland.

Ik ben alle dagen op het hoofdkantoor van Rabobank. De scriptieperiode betekent helaas dat ik veel moet lezen, analyseren en verwerken. Ik zit dus veel aan mijn bureau. Gelukkig krijg ik de kans om binnen Rabobank aan te schuiven bij sectoroverleggen. Daardoor krijg ik prima mee wat er in Nederland speelt op agrarisch gebied.

Naast mijn scriptie ben ik bestuurslid van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK) en werk ik mee op het agrarisch bedrijf van mijn ouders en broertje!

Wat is je het meeste bijgebleven van je studie aan HAS Hogeschool?

De HAS was altijd een fijne en gezellig omgeving; met dank ook aan de leraren. Ik heb er een goed netwerk opgebouwd. Wat me ook bij is gebleven, is dat ik in het eerste jaar veel voor mijn studie heb moeten doen. Die propedeuse kwam echt niet zomaar aanwaaien. Al vallen die inspanningen in het niet bij wat ik nu moet doen voor de Master hahaha …

Wat is jouw advies voor aankomende studenten?

Maak er zelf iets moois van! Het is helemaal aan jou om je loopbaan in te richten op een manier die bij jou past. Dat doe je door vandaag al keuzes te maken. De HAS staat goed aangeschreven in de omgeving. Maak daar gebruik van!