Björn studeerde Bedrijfskunde en agribusiness aan HAS Hogeschool en begon zijn eigen bedrijf. Hij ondersteunt en adviseert bedrijven en heeft een hele afwisselende baan.

Lees of kijk het verhaal van Björn hieronder.

Bij welk bedrijf werk je? Wat is je huidige functie? Wat zijn je taken?

Ik heb in de laatste fase van mijn opleiding het bedrijf Growfirm opgericht. Met deze eenmanszaak adviseer en ondersteun ik plantenteeltbedrijven op het gebied van export en verduurzaming. Mijn taken zijn heel divers en afhankelijk van de projecten die ik heb. Momenteel werk ik onder andere voor een vereniging van boomkwekers, waarvoor ik verschillende projecten doe. Vorige week bijvoorbeeld heb ik het koningspaar mogen ontvangen, deze week heb ik verschillende afspraken met gemeentes en provincie en gisteravond heb ik aan 2 studiegroepen over boomteelt een presentatie gegeven over export.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Afhankelijk van het project werk ik afwisselend vanuit mijn eigen kantoor of bij klanten op de zaak. Ik heb geen vaste werktijden van 08.00 tot 17.00 uur, maar ben zeer flexibel. De ene dag maak ik wat meer uren, de andere wat minder.

Wat is je het meeste bijgebleven van je studie aan HAS Hogeschool?

Goede en fijne docenten, interessante studie.

Wat is jouw advies voor aankomende studenten?

Ben nieuwsgierig, gebruik je stages om sectoren te ontdekken die je nog niet kent, vraag veel tijdens je stages en probeer in een andere cultuur stage te lopen.

Bekijk het filmpje

Björn vertelt

Benieuwd wat je na de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness kunt worden? Luister naar het verhaal van Björn.