Welke vooropleiding heb je nodig om aan deze opleiding te beginnen? Wat is de toelatingsprocedure? En welke mogelijkheden zijn er als ik niet helemaal voldoe aan de eisen?

HAVO, VWO of MBO?

HAVO

Toelaatbaar met de volgende profielen:

• Cultuur en maatschappij
    + wiskunde A/wiskunde B
  • Economie en maatschappij
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

VWO

Toelaatbaar met de volgende profielen:

• Cultuur en maatschappij
  • Economie en maatschappij
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

MBO

• Niveau 4
    Wiskunde wordt sterk aanbevolen

Kom jij studeren bij HAS Hogeschool en wil je jezelf  extra goed voorbereiden? Volg dan het Young Professionals Traject, speciaal voor mbo-studenten!

Meer informatie over het Young Professionals Traject

In drie stappen

Aanmelden en studiekeuzecheck

• Bezoek een open dag en/of proefstudeerdag
    Tijdens een open dag of proefstudeerdag proef je de sfeer op HAS Hogeschool en ontmoet je studenten en docenten.
  • Meld je aan via www.studielink.nl
    Ga naar www.studielink.nl en kies voor Bedrijfskunde en agribusiness, vestiging Den Bosch.

Je moet uiterlijk 1 mei 2020 aangemeld zijn om toelatingsrecht te krijgen (mits je aan de toelatingseisen voldoet). Na 1 mei vervalt dat recht, en gelden andere regels.
  • Laat een studiekeuzecheck doen
    Als je je uiterlijk 1 mei aanmeldt, heb je recht op een studiekeuzecheck. We adviseren je om daarvan gebruik te maken. Je weet dan beter of de studie van je keuze bij je past.

Voor Bedrijfskunde en agribusiness bestaat de studiekeuzecheck uit een motivatieformulier. Dat kun je aanvragen bij de studieadviseur.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met studieadviseur Sandra Valk via s.valk@has.nl.

Voldoe je niet aan deze eisen?

Overige instroom

Volg je nu HAVO/VWO maar heb je niet het juiste profiel?

Dan is er de mogelijkheid om bepaalde vakken bij te spijkeren. Klik hier voor meer informatie over de deficiëntiecursussen.

Volg je nu een mbo-opleiding zonder doorstromen wiskunde?

Vanuit de opleiding wordt sterk aanbevolen om het Young Professionals Traject (=MBO-HAS-traject) te volgen, zodat je beter voorbereid bent op je studie bij HAS Hogeschool. Klik hier voor meer informatie over het Young Professionals traject.

Beschik je over een niet-Nederlands diploma?

International Office behandelt de aanmeldingen van studenten met een niet-Nederlandse vooropleiding die zich willen inschrijven voor een Nederlandstalig hbo bachelor programma.

Verder moet je voldoen aan de volgende taaleis:
- NT2-certificaat Nederlands,
- óf
- bewijs dat je in Nederland hebt gestudeerd tot 3 HAVO / 3 VWO

Heb je vragen over deze aanmeldprocedure? Neem dan contact op met International Office: international@has.nl

21+ toets

Indien je niet de juiste vooropleiding hebt om te worden toegelaten én je bent 21 jaar of ouder (bij de start van het studiejaar d.w.z. 1 september) dan kun je je beroepen op de 21+ toets.

Bel of e-mail de studieadviseur

Vragen over toelating?

Sandra Valk