Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Met jouw Bachelor of Business Administration kun je bij uiteenlopende bedrijven, instellingen en (semi-) overheid aan de slag. Zoals bij banken, verzekeringsbedrijven of adviesbureaus. Ondernemingen in diervoer, zaaigoed of computers. Maar ook op veilingen en termijnmarkten, in de groot- en exporthandel en bij coöperaties. Je bent een volwaardige gesprekspartner voor ondernemers, je spreekt de taal en kent de agrisector.

De baankansen na de hbo-opleiding Bedrijfskunde en agribusiness zijn uitstekend, maar liefst 63% van de afstudeerders vindt al vóór het afstuderen een baan.

Product, prijs, plaats, promotie

Marketing manager

Als marketing manager is het aan jou de taak om producten te ontwikkelen die voldoen aan de wensen van de klant. Dat kunnen verschillende klanten zijn binnen de agrisector, nationaal en internationaal. Online marketing kan daarom een belangrijk onderdeel zijn van je dagelijks werk.

Werken bij een bank of accountant

Financieel adviseur

Als financieel adviseur ken je de bedrijfseconomie van haver tot gort. Zo ben je thuis in financiering, begroting, belastingrecht en verzekeringen. Je adviseert bijvoorbeeld over kredieten en relatiebeheer bij accountantskantoren of banken, maar ook bij sociaaleconomische voorlichtingsdiensten.

Planning en distributie

Logistiek manager

Als logistiek manager leid je de productie, opslag en transport in goede banen, je werkt bijvoorbeeld bij een veiling, grote kwekerij of handelsfirma. Je adviseert over investeringen en optimaliseert de goederenstroom van grondstof tot consument.

Systemen en procedures

Kwaliteitsmanager

Als kwaliteitsmanager zet je kwaliteitszorgsystemen op in de agrarische sector. Je adviseert en voert specifieke meetprocedures uit bij onder meer toeleveringsbedrijven, handelsfirma's en keuringsinstanties.

Eigen baas

Ondernemer

Ook dat ligt binnen handbereik. Je kunt een eigen bedrijf of instelling in het MKB (midden- en kleinbedrijf) opzetten. Of het nu gaat om productie van goederen of het aanbieden van diensten, de (detail)handel, distributie of consumentenverkoop: de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness biedt je alle kennis om als zelfstandig ondernemer te beginnen.