Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Freek studeerde in 2018 af aan de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness in Venlo. Hij vertelt over zijn eerste baan bij BELA Group.

Bekijk de video en lees het verhaal van Freek.

In deze video vertelt Freek over zijn baan bij BELA group. Welke functie heeft hij, welke taken en verantwoordelijkheden? Wat vind hij leuk aan zijn baan en wat minder?

Wat is je het meeste bijgebleven van je studie aan HAS Hogeschool?

Het persoonlijke karakter van de school en de perfecte combinatie van theorie en praktijk.

Wat voor werk doe je nu?

Ik werk bij de BELA Group, dat onder andere in diervoeders en grondstoffen voor biogasproductie actief is. Ik ben daar verantwoordelijk voor de in- en verkoop van meststoffen, waarbij ik vooral op de Duitse markt opereer. Wij krijgen bovendien veel producten aangeboden die zijn afgekeurd om in voer of voedingsmiddelen te worden verwerkt. Ik ga dan op zoek naar klanten voor die producten, zowel in het systeem als in mijn eigen netwerk. Dat is niet alleen Duitsland trouwens. Dat kunnen ook nieuwe markten voor ons bedrijf zijn. Feitelijk ben ik constant bezig om de omzet te verhogen en waar mogelijk kosten te besparen. 

Binnen de BELA Group lopen verschillende projecten. Een van die projecten is het opstellen van een protocol voor onder andere de AVP. Dus: hoe kunnen wij onze klanten nog meer zekerheid bieden bij de afname van onze producten? Dat is het project waar ik me op heb gestort. 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik start om 08.00 uur en praat even bij met collega’s. Vervolgens ga ik naar mijn werkplek, waar ik me bezig houd met de in- en verkoop van producten en met wat mij eventueel aangeboden wordt. Continue aandachtspunten daarbij zijn het aanbrengen van verbeteringen, consistentie en efficiency, met de uitdaging bovendien om de kosten/opbrengsten haarscherp in kaart te krijgen.

Wat is jouw advies voor aankomende studenten?

Volg je gevoel en laat je niet leiden door de verhalen van medestudenten. Wil niet gelijk grote stappen maken. Zo word je eerder geaccepteerd en leer je meer! Netwerken is superbelangrijk!