Nieuw! Begin je in september 2020 aan je hbo-opleiding? Dan kun je bij HAS Hogeschool kiezen voor de richtingen Bedrijfskunde en agribusiness OF Bedrijfskunde en foodbusiness! Zo kun je écht je passie volgen en een variant kiezen die bij jou past. Je combineert bedrijfskunde met agribusiness of met foodbusiness.

De hbo-opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness richt zich op de handel, distributie, marketing en financiële kant van de foodsector. In vier jaar tijd ontwikkel je een brede visie; zowel op nationale als internationale schaal. Je leert met een bedrijfskundige en ondernemende blik naar de foodsector te kijken.

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Ontmoet Bedrijfskunde en foodbusiness studenten Richelle en Jari. Richelle koos voor de Bedrijfskunde en foodbusiness, omdat je breed wordt opgeleid. In het eerste jaar worden veel bedrijfsbezoeken gebracht, zodat je een totaalbeeld van de sector krijgt. Je kiest vervolgens modules waar jouw interesses liggen en geeft zo jouw studie zelf vorm. Jari zit in het laatste jaar van de opleiding en is bezig met afstuderen. Hij vertelt over zijn affiniteit met food en voeding: van Italiaanse anti-pasti en olijven tot lekkere biertjes. Om zin in te krijgen!

Meer over de opleiding

Studentverhalen

Real life challenges

"Kun je meer uit een winkelmandje halen dan je erin stopt?"

BART EN NIELS

Studenten Bedrijfskunde en foodbusiness

Complexe Keten Challenge

"Fijne sfeer en openheid van docenten"

MICHIEL

Oud-student Bedrijfskunde en foodbusiness

Lees hier het verhaal van Michiel

College, stage, minor, project

Het leerplan

Het eerste jaar van de hbo-opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness is een basisjaar. Voorbeelden van vakken zijn Bedrijfseconomie, Logistiek, Marketing en Engels met de focus op food. Na het eerste jaar maak je een keuze tussen marketing, logistiek financieel of management algemeen.

Het leerplan Studenten over de opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo-opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness een baan? De antwoorden op deze vragen vind je bij facts & figures!

Facts & figures Baankansen

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Na de opleiding Doorstuderen

Bezoek een open dag of kom proefstuderen

Bedrijfskunde en foodbusiness ervaren

Online open dag