Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

De hbo-opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness richt zich op de handel, distributie, marketing en financiële kant van de foodsector. In vier jaar tijd ontwikkel je een brede visie; zowel op nationale als internationale schaal. Je leert met een bedrijfskundige en ondernemende blik naar de foodsector te kijken.

De opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness is een richting van de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness.

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Ontmoet Bedrijfskunde en foodbusiness studenten Richelle en Jari. Richelle koos voor de Bedrijfskunde en foodbusiness, omdat je breed wordt opgeleid. In het eerste jaar worden veel bedrijfsbezoeken gebracht, zodat je een totaalbeeld van de sector krijgt. Je kiest vervolgens modules waar jouw interesses liggen en geeft zo jouw studie zelf vorm. Jari zit in het laatste jaar van de opleiding en is bezig met afstuderen. Hij vertelt over zijn affiniteit met food en voeding: van Italiaanse anti-pasti en olijven tot lekkere biertjes. Om zin in te krijgen!

Meer over de opleiding

De studie Bedrijfskunde en foodbusiness in Den Bosch heeft het kwaliteitszegel topopleiding behaald in de Keuzegids hbo 2022. De opleiding kreeg deze kwaliteitszegel ook in 2018, 2019, 2020 en 2021!

 

TOP OPLEIDING in 2022, 2021, 2020, 2019 én 2018 Keuzegids hbo
Studentverhalen

Real life challenges

"Kun je meer uit een winkelmandje halen dan je erin stopt?"

BART EN NIELS

Studenten Bedrijfskunde en foodbusiness

Complexe Keten Challenge

"Hoe overleef je je oriëntatiestage bij een foodbedrijf?"

SILKE

Student Bedrijfskunde en foodbusiness

Oriëntatie Challenge

College, stage, minor, project

Het leerplan

Het eerste jaar van de hbo-opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness is een basisjaar. Voorbeelden van vakken zijn Bedrijfseconomie, Logistiek, Marketing en Engels met de focus op food. Na het eerste jaar maak je een keuze tussen marketing, logistiek financieel of management algemeen.

Het leerplan Studenten over de opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo-opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness een baan? De antwoorden op deze vragen vind je bij facts & figures!

Facts & figures Baankansen

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Na de opleiding Doorstuderen

Bedrijfskunde en foodbusiness

Studiekeuze-events

Open dag

Bekijk de data

Stel je vraag

Contact met de studieadviseur

Wij zitten er klaar voor

Contact

Sandra Valk

Sandra Valk

Studieadviseur Bedrijfskunde en agribusiness en Bedrijfskunde en foodbusiness
s.valk@has.nl 088 - 890 36 75
WhatsApp

WhatsApp

HAS Hogeschool
has@has.nl +31 88 890 3600
Welke past het beste bij jou?

Vergelijkbare opleidingen

Bedrijfskunde en foodbusiness

Werken in de foodsector? Bij deze opleiding leert heel praktijkgericht alles over management, marketing, logistiek en financiën (Venlo)

Bedrijfskunde en agribusiness

Je leert bedrijfsvraagstukken in de agrisector analyseren en financiële zaken regelen. Maar ook logistieke problemen oplossen en marketingstrategieën ontwikkelen. (Den Bosch)

Food Innovation

Je leert hoe je nieuwe food-concepten bedenkt en in de markt zet. Je werkt aan innovatieve concepten, de verpakking en de marketingmix. (Den Bosch)

Voedingsmiddelen-technologie

Je leert alles over de wereld achter het etiket op de verpakking van voedingsmiddelen. (Den Bosch)