Michiel studeerde Bedrijfskunde en foodbusiness aan HAS Hogeschool en werkt nu voor DUPP Food Recruitment.

Wat is je het meeste bijgebleven van je studie aan HAS Hogeschool?

De HAS heeft mij het meeste geïnspireerd door de sfeer en openheid van de omgeving, docenten en de studenten zelf. Vanaf moment een was er geen grens meer tussen mensen met een verschillende leeftijd en achtergrond. Iedereen was aanspreekbaar, iedereen was bereid je te helpen en daardoor staat er weinig in de weg voor persoonlijke en professionele groei.

Wat is je huidige functie? Wat zijn je taken?

Ik werk momenteel bij DUPP Food recruitment. Een werving en selectie bureau in de levensmiddelen industrie. Ik ben hier consultant en ben verantwoordelijk voor het verkrijgen en invullen van vacatures bij verschillende levensmiddelen bedrijven in heel Nederland. Het is erg interessant om de verschillende levensmiddelen bedrijven te leren kennen en de juiste kandidaten voor ze te zoeken. Doormiddel van een intake met de hiring manager en HR krijg ik een beeld van het bedrijf en wat ze zoeken. Vervolgens schrijf ik een advertentie waarmee ik potentiele kandidaten kan benaderen. Ook alle sollicitatiegesprekken voer ik zelf bij ons op kantoor in Wageningen. Als ik mijn werk goed heb gedaan wordt er een kandidaat voor de positie aangesteld. Elke keer is het weer spannend of het gaat lukken. Het is een mooi compliment als er twee partijen bij elkaar komen en met elkaar willen werken.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdagen verschillen ontzetten. Het ligt eraan in welke fase een sollicitatieprocedure is. In het begin heb ik veel contact met een klant en rij ik door het land om de bedrijven te bezoeken. Vervolgens verplaatst mijn focus zich meer naar computer werk. Het zoeken en benaderen van kandidaten is intensief werk waarbij ik veel achter de computer zit. Vervolgens zitten mijn dagen vol met interviews van elk ander half uur. Soms wel 4 per dag. Elke kandidaat is anders en heeft een uniek verhaal. Hoewel het veel energie kost om goed te begrijpen wat een kandidaat doet en de juiste vragen te stellen, is dit wel een heel leuk onderdeel van mijn werk. Het is fantastisch om te zien wat mensen drijft en waar ze enthousiast van worden. Naar aanleiding van de interviews bereid ik een presentatie voor die ik bij de klant voordraag. Vervolgens ben ik meer een intermediair die het proces begeleid. Uiteindelijk blijf ik verantwoordelijk voor de klant en de aangestelde kandidaat als accountmanager. Naast de dagelijkse gang van zaken lopen er altijd verschillende projecten. Ik ben namelijk ook verantwoordelijk voor het internationale netwerk waarbij DUPP is aangesloten en hou ik mij bezig met wat kleinere zaken zoals het bouwen van een website of het verbeteren van onze communicatiemiddelen. Al met al een heel diverse baan met veel verschillende taken in een ontzettend leuk team.

Wat is jouw advies voor aankomende studenten?

Ik kan iedereen adviseren om op zijn gevoel te vertrouwen. Heb je zin om te gaan studeren, en krijg je een prettig gevoel bij de omgeving en de uitstraling van de HAS. Go for it! Een studie kiezen is 1 ding maar hem afmaken is wat anders. Als jij je op je gemak voelt gaat het studeren je al een stuk beter af. Je zit nooit vast aan je afgeronde studie. Je kunt altijd nog iets anders gaan doen. Vergeet vooral niet om plezier te maken en pak de kansen die je aangeboden krijgt. Er is zoveel te doen naast studeren!