Kun je een fruitboom nieuwe roots geven?

Expeditie fruitboom challenge

Dit is een variant van de opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness.

Deze Engelstalige studie richt zich op de foodbusiness en op de planten-, dieren- en bloemen sector. Je leert samen met internationale studenten de business kennen en hoe een food- of agri-bedrijf georganiseerd en aangestuurd wordt.

Jaar 1: Leren op de HAS en bij partnerbedrijven

In het eerste jaar, de propedeuse, ligt de aandacht met name op de theorie en de praktijk van de food- en agri-sector. Wat is nu gezonde en lekkere voeding, hoe groeien planten en dieren en hoe werkt het nu echt op een bedrijf?

Het jaar is verdeeld in 4 blokken waarin je modulen volgt. Zo krijg je bijvoorbeeld Marketing & Sales, Business Administration, Growth & Development en een buitenlandse excursie om de Agri and Food Chains te ontdekken. Naast lessen, hoorcolleges en gastlessen, werk je op school veel in groepjes. Je bezoekt wekelijks partnerbedrijven in de regio voor excursies, opdrachten en rondleidingen en je eerste stages. Je praat met ondernemers over het bedrijf, de productie, handel, retail en horeca.

Een belangrijk onderdeel is ook de stage. Elke week ga je aan de slag bij een van onze partnerbedrijven. Je leert zo theorie op school en het vakmanschap in de praktijk. Je kiest voor bedrijven in de food, bloemen, planten, groenten of dieren.

Jaar 2: Verdiepen en Business Xperience

In het tweede jaar ga je je verder verdiepen. Dit doe je met de bedrijven die jij het leukst vindt. Je leert hoe je zaken kunt organiseren voor jezelf en je bedrijf en hoe het er in jouw sector toegaat.  Je werkt in groepjes aan projecten waarbij je de theorie aan de praktijk koppelt in Nederland en daarbuiten. Belangrijke modulen zijn bijvoorbeeld Entrepreneurship, Living Quality, International Business, Export Management.

De Business Xperience is een langlopend vrije keuze project dat op en voor een bedrijf uitgevoerd wordt.  Aan het eind van het jaar stel je met je coach een persoonlijk tweejarenplan op om je verder te ontwikkelen, te verbreden en/ of te verdiepen. Dit doe je op basis van je eigen passies, kwaliteiten en ambities.

Jaar 3: Tweejarenplan, persoonlijk profiel, stages en minor

In jaar 3 en 4 krijg je veel ruimte om je studie zelf in te vullen. Je tweejarenplan vormt de basis om af te studeren met een persoonlijk profiel. Dit is puur maatwerk. Jij kiest je eigen stages en minor in een zelfgekozen volgorde, bij bedrijven en hogescholen naar jouw keuze.

De stages vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je gaat gedurende 30 weken stage lopen in binnen- en buitenland. Je doet op deze manier veel praktijkervaring op, leert zelfstandig werken en je  ontwikkelt je persoonlijke kwaliteiten. Verder volg je minoren bij de HAS of bij een ander hogeschool of universiteit in Nederland of in het buitenland.

Jaar 4: Afstuderen en beroepsopdracht

In het vierde jaar werk je met een groepje van 2 of 3 studenten aan een beroepsopdracht. Dit is een real-life opdracht uit het beroepenveld (bedrijf, overheid of organisatie). Je wordt bij deze beroepsopdracht begeleid door een docent.

Zo bouw je over de jaren een netwerk aan mensen en bedrijven op. En je leert veel op de HAS en de bedrijven. Aan het einde van de studie heb je daarmee een mooi CV opgebouwd. Met het ontvangen van je diploma ben je er dan ook helemaal klaar voor om wereldwijd het bedrijfsleven binnen te stappen.

4 jaar in een overzicht

Leerplan

Een studiejaar is verdeeld in 4 blokken en 1 blok duurt 10 studieweken. Elk jaar kun je 60 ects halen. Als je alle 240 ects behaald hebt, ontvang je je bachelor diploma.

Wat vindt Amarens?

Samenwerken

"door alle excursies krijg je een inkijk in de keuken van de ondernemer en dat brengt theorie en praktijk dichter bij elkaar"

Amarens (Business Management in Agriculture & Food)