Van Venlo naar Marka is het hemelsbreed 6664 kilometer. Maar als Zakariah aan zijn vroegere Somalische woonplaats denkt, overbrugt hij die afstand in millisecondes. “Mijn vader heeft er een bedrijf van in totaal 135 hectare. Hij teelt mango’s, bananen en andere fruitsoorten. Ik ben de  vierde generatie in het familiebedrijf. Het zit in m’n DNA.”

Praktijkgericht en internationaal

In 2007 kwam Zakariah naar Nederland. “In Somalië hebben we ook hogescholen en universiteiten met studies in de agrofood-sector. Maar de HAS is echt praktijkgericht en internationaal van karakter.”

Waarom Business Management in Agriculture & Food

“Waarom ik Business Management in Agriculture & Food anderen aanraad? Het is zowel een bedrijfskundige als een internationale studierichting, waarbij food, dieren, planten en bloemen centraal staan. Dat is voor mij een gouden combinatie.” Daarnaast gaan de studenten er veel op uit, de praktijk in. Nee, geen fictieve cases, maar real life opdrachten voor bedrijven. Zo leer je al meteen vanaf het eerste jaar het werkveld kennen. De HAS, een hogeschool met grote betrokkenheid tussen docenten en studenten, maakt dat hij zich thuis voelt.

"Heerlijk"

Met zijn broer wil Zakariah een handelsbedrijf in Rotterdam opzetten. In agrofood. De markten die ze voor ogen hebben: Nederland en Oost-Afrika. Hij heeft er zin in. Dat sluit mooi aan bij zijn lievelingswoord uit de Nederlandse taal: “Heerlijk.”