Welke vooropleiding heb je nodig om aan deze opleiding te beginnen? Wat is de toelatingsprocedure? En welke mogelijkheden zijn er als ik niet helemaal voldoe aan de eisen?

Havo, vwo of mbo?

Havo

Toelaatbaar met de volgende profielen:

• Cultuur en maatschappij + wiskunde
  • Economie en maatschappij
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

Vwo

Toelaatbaar met de volgende profielen:

• Cultuur en maatschappij
  • Economie en maatschappij
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

Mbo

Niveau 4, waarbij wiskunde sterk wordt aanbevolen. Kijk ook naar het Young Professionals Traject, daarmee word je voorbereid op studeren op hbo-niveau en kun je wiskunde bijspijkeren.

Meer informatie over het Young Professionals Traject

In 3 stappen

Aanmelden en studiekeuzecheck

Doorloop de volgende stappen om je aan te melden voor de studie Business Management in Agriculture & Food.

1. Bezoek een open dag en/of proefstudeerdag
    Tijdens een open dag of proefstudeerdag proef je de sfeer op HAS Hogeschool en ontmoet je studenten en docenten.
  2. Meld je aan via www.studielink.nl
    Ga naar www.studielink.nl en kies dan voor Business Management in Agriculture & Food, vestiging Venlo.

Je moet uiterlijk 1 mei 2020 aangemeld zijn om toelatingsrecht te krijgen (mits je aan de toelatingseisen voldoet). Na 1 mei vervalt dat recht, en gelden andere regels.
  3. Laat een studiekeuzecheck doen
    Als je je uiterlijk 1 mei inschrijft, heb je recht op een studiekeuzecheck. Je weet dan beter of de opleiding bij je past.

Voor Business Management in Agriculture & Food bestaat de studiekeuzecheck uit een motivatieformulier. Dat kun je aanvragen bij de studieadviseur.

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met de studieadviseur Astrid Jillings via A.Jillings@has.nl.

Voldoe je niet aan deze eisen?

Overige instroom

Volg je nu HAVO/VWO maar heb je niet het juiste profiel?

Dan is er de mogelijkheid om bepaalde vakken bij te spijkeren. Klik hier voor meer informatie over de deficiëntiecursussen.

Volg je nu een mbo-opleiding zonder doorstromen wiskunde?

Vanuit de opleiding wordt sterk aanbevolen om het Young Professionals Traject (=MBO-HAS-traject) te volgen, zodat je beter voorbereid bent op je studie bij HAS Hogeschool. Klik hier voor meer informatie over het Young Professionals traject.

Beschik je over een niet-Nederlands diploma?

International Office behandelt de aanmeldingen van studenten met een niet-Nederlandse vooropleiding die zich willen inschrijven voor een Engelstalig hbo bachelor programma.

Heb je vragen over deze aanmeldprocedure? Neem dan contact op met International Office: international@has.nl.

21+ toets

Indien je niet de juiste vooropleiding hebt om te worden toegelaten én je bent 21 jaar of ouder (bij de start van het studiejaar d.w.z. 1 september) dan kun je je beroepen op de 21+ toets.

Bel of e-mail de studieadviseur

Vragen over je toelating?

Astrid Jillings

Studieadviseur Bedrijfskunde en agri-foodbusiness en Business Management in Agriculture & Food
A.Jillings@has.nl 088 - 890 30 79