Kun je koeien laten appen?

Connected cow challenge

Ben jij gek op dieren én wil je er je werk van maken? Dan is de hbo opleiding Dier- en veehouderij echt iets voor jou! Je leert hier alles over het bedrijfsmatig houden van dieren. Alle aspecten komen aan bod, van biologie en techniek tot bedrijfskunde en marketing. Hierbij staat duurzaam ondernemen steeds centraal. Dit betekent dat je de balans zoekt en vindt tussen People, Planet en Profit.

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Sanne en Lars vertellen over de hbo opleiding Dier- en veehouderij. Sanne is op stage geweest in Ierland en neemt je mee in haar buitenland ervaring. Ze wil later het liefst iets met het gedrag van honden doen. Lars vertelt over de inhoud van de opleiding: zijn favoriete vak, leukste buitenschoolse activiteit en de sfeer op HAS Hogeschool. De ouders van Lars hebben een melkveebedrijf en hij laat de werkzaamheden op het bedrijf zien.

Real life challenges

Student verhalen

''Kun je koeien laten appen?

Maud en Yordi

Studenten Dier- en veehouderij

Connected Cow Challenge

''Ik kies voor de HAS omdat ik waarde wil toevoegen aan de hippische sector.''

ROWIE

Student Dier- en veehouderij

Lees hier het verhaal van Rowie

College, stage, minor, project

Het leerplan

Tijdens de eerste twee jaar van de hbo opleiding Dier- en veehouderij krijgen alle studenten dezelfde lessen. Voorbeelden van vakken zijn: Dier, sector & markt, Dier & gezondheid, Bedrijf & omgeving en Beroep & omgeving. Aan het eind van leerjaar 1 ga je op oriëntatiestage.

Het leerplan Rowie vertelt over haar opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Dier- en veehouderij een baan? De antwoorden op deze vragen vind je bij facts & figures!

Facts & Figures Studiefaciliteiten

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Kaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de hbo opleiding Dier- en veehouderij op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Na de opleiding Baankansen

Bezoek een open dag of kom proefstuderen

Dier- en veehouderij ervaren

Open dag