Kun je koeien laten appen?

Connected cow challenge

Paarden, varkens, koeien, kippen, honden, katten… Wat je lievelingsdier ook is, bij de hbo opleiding Dier- en veehouderij leer je hoe je met jouw passie een bedrijf kunt runnen. Bijvoorbeeld met dieren voor productie, maar ook voor  gezelschap, sport of hobby. Deze hbo opleiding is praktijk- en vakgericht. Je leert de verzamelde kennis en inzichten dus meteen toepassen. Zo kun je straks aan de slag in uiteenlopende sectoren; in je eigen bedrijf of als adviseur of bedrijfsbegeleider.

Belangrijke aspecten bij de hbo opleiding Dier- en veehouderij:

  • Theorie en praktijk
  • Ondernemend
  • Maatschappelijk betrokken

Leren en werken

Tijdens jouw opleiding Dier- en veehouderij leer je van alles over voeding en fokkerij, diergezondheid en welzijn, bodem, plant, techniek, bedrijfskunde en marketing. In de techniekhal en het BiologieLab doe je hier ook zelf onderzoek naar. Bijzonder is ook ons praktijkleerbedrijf Hoeve Boveneind, waar je in de praktijk aan de slag kunt.

People, Planet, Profit

Duurzaamheid is een hot item in de dier- en veehouderij. Logisch, want een duurzame onderneming heeft meer kansen voor de toekomst. Tijdens je opleiding besteed je dan ook veel aandacht aan de drie P’s. Hierbij staat People voor de sociale omgeving, Planet voor ecologie en bij Profit draait het om de economische factor. Hoe beter de drie P’s in evenwicht zijn, hoe duurzamer de onderneming.