Kun je koeien laten appen?

Connected cow challenge

Draf of volle galop? Dat laatste. Een lage muur of een dubbele oxer? Opnieuw het laatste. Rowie Rooth is geen studente die haar ambitie intoomt. Ze won dan ook een HAS Award in de categorie Jong talent.

Kennis van de paardensector

Paarden zijn haar passie. Dankzij HAS Hogeschool heeft ze haar kennis van de hippische sector aanzienlijk verbreed. “Vier jaar geleden stapte ik binnen als ‘paardenmeisje.’ Nu zie ik ook de cirkel om het paard heen. Die is groot: van retail, verzekeringen en toeleveranciers tot aan fokkers, veterinaire artsen en brancheorganisaties.”

Fascinerende paardensector

Al van jongs af aan is Rowie actief in de hippische sector. Ze traint paarden, geeft les op een ponyclub en rijdt zelf wedstrijden in verschillende disciplines. “Het fascinerende aan de paardensector is dat het allemaal draait om sport en vrijetijdsbesteding, waarbij voor iedere speler in deze sector de passie voor het dier centraal staat.” Stage liep ze bij een groothandel in producten voor paard en ruiter in Oisterwijk, bij een hippisch evenementenbureau en bij een dressuurstal in Californië.

Kennismaker Paard

Nu studeert ze af als Kennismaker Paard: “Dat houdt in dat ik voor de periode van een half jaar een belangrijke schakel tussen onze school en het bedrijfsleven ben. Ik werf stages voor studenten, coördineer projecten en versterk het netwerk. Marketing, mijn specialisatie, komt hierin van pas. Ik maak mensen graag enthousiast, leg graag verbindingen.” De teugels? Los!