Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Eveline studeerde Food Innovation aan HAS Hogeschool en ging daarna aan de slag bij Albert Heijn als Food Innovator.

Wat is je het meeste bijgebleven van je studie bij HAS Hogeschool?

Er zijn een aantal dingen die mij bij zijn gebleven van de HAS. Een van de dingen die me het meeste is bijgebleven is de fijne sfeer op school. Iedereen wordt persoonlijk behandeld en is geen ‘nummer’. Hierdoor heb ik het beste in mezelf naar boven kunnen halen tijdens mijn studie.

Wat mij verder bij is gebleven zijn de projecten voor externe bedrijven. Deze projecten zijn niet zomaar schoolopdrachten maar doen er echt toe. Je wordt hierdoor ook meteen bij de praktijk betrokken waar je enorm veel van leert. De opdrachtgevers nemen het serieus en gaan ook echt verder met de uitkomsten. Op deze manier heb je echt het idee dat je een verschil kan maken.

Wat ben je na de opleiding gaan doen?

Na de opleiding ben ik bij Albert Heijn in het Food Rebels-team gaan werken. Een klein team dat innovatie en vernieuwing binnen Albert Heijn wil versnellen.  Albert Heijn is continu bezig om het assortiment te verbeteren. De uitdaging ligt in het vertalen en concreet maken van concepten en deze zo snel mogelijk op de winkelvloer brengen.

Hoe ziet een werkdag eruit als Food Innovator?

Je werkdag is nooit hetzelfde. De ene dag ben je bezig met het opzetten van een experiment in de winkel en ben je de hele dag bezig op de winkelvoer. De andere dag zit je de hele dag in meetings om projecten door te spreken, ben je bezig met het vormgeven van concepten óf organiseer je een brainstorm voor een categorie.

Wat is je advies voor aankomende studenten?

Ga naar buiten, laat je inspireren, durf groot te denken, maar ook durf fouten te maken, want daar leer je van! Het motto van de Food Rebels is ‘start small, start now’. Het zal niet in één keer lukken, maar dat is niet erg. Klein starten met kleine risico’s. Niet te lang denken, maar gewoon doen!