Kun je haaien redden met zeewier?

Vervang je vis challenge

Welke vakken krijg je? Welke projecten en excursies zijn er? Wanneer ga je stage lopen? En welke keuzemogelijkheden heb je?

Jaar 1: Food Innovation breed

In het 1ste jaar wordt de basis gelegd voor jou als Food Innovator. Je krijgt veel verschillende vakken die het de breedte van food laten zien. Van marketing en consumentengedrag tot voedselkennis, chemie en verpakkingen. Je leert in het eerste jaar de fijne kneepjes van het food-vak. Stap voor stap leer je over het creatieve proces van conceptontwikkeling aan de hand van praktijkopdrachten. In het laatste blok van leerjaar 1 voer je in groepsverband een opdracht voor een bedrijf uit.

Aan het eind van dit leerjaar kies je een afstudeerrichting: Food & Design, Marketing & Business of Packaging & Design.

Jaar 2: Verdiepende vakken, international food en een buitenlandse excursie

In leerjaar 2 ga je de diepte in. Het eerste blok volg je samen met al jouw medestudenten dezelfde vakken, ongeacht welke afstudeerrichting je gekozen hebt. Vanaf het tweede blok krijg je naast algemene vakken als Engels en consumentenonderzoek ook vakken die bij jouw afstudeerrichting horen. In dit studiejaar kijk je verder de landsgrenzen. Letterlijk. Naast de Engelstalige module International Food, ga je op excursie naar een bedrijf in het buitenland.

Jaar 3: Verdieping of verbreding, binnen- en buitenlandse stage

Het 3e leerjaar staat in het teken van verdiepende vakken, een verbredende of verdiepende minor én je gaat in dit leerjaar op binnen- en buitenlandse stage. Je gaat een minor volgen waarbij je jezelf specialiseert of je horizon verbreedt. Deze minor kun je op de HAS of bij een andere hogeschool volgen. Je gaat in totaal 30 weken op stage, waarvan minimaal 12 weken in het buitenland. Je leert de (internationale) beroepspraktijk kennen en past je opgedane kennis toe in de praktijk. In leerjaar 3 kom je écht uit je comfortzone.

Jaar 4: Afronding van de opleiding, HAS Food Experience en de beroepsopdracht

In het 4e leerjaar ga je o.a. aan de slag met jouw zelf bedachte food-concept. Je bedenkt van A tot Z een innovatief food-concept. Aan het eind van deze periode exposeer je voor ongeveer 1.500 bezoekers het food-concept tijdens de HAS Food Experience. Tijdens de HAS Food Experience experience komt het bedrijfsleven jouw concept bekijken. Wie weet tref je hier je toekomstige werkgever wel. Na de HAS Food Experience is het tijd voor de beroepsopdracht. Deze beroepsopdracht wordt vanuit de HAS voor je geregeld. Het vraagstuk dat jij samen met jouw projectgroep uitvoert is afkomstig uit het bedrijfsleven.

Vragen over het leerplan?

Stel je vraag!

Caroline Kesselaer

Caroline Kesselaer

Studieadviseur
C.Kesselaer@has.nl 088 - 890 37 20