Hier vind je informatie over hoe je je aanmeldt voor de hbo-opleiding Food Innovation in Den Bosch, geregistreerd onder CROHO-nummer 34122.

HAVO, VWO of MBO?

HAVO

Toelaatbaar met de volgende profielen:

• Cultuur en maatschappij
  • Economie en maatschappij
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

VWO

Toelaatbaar met de volgende profielen:

• Cultuur en maatschappij
  • Economie en maatschappij
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

MBO

• Niveau 4

Kom jij studeren bij HAS Hogeschool en wil je jezelf  extra goed voorbereiden? Volg dan het Young Professionals Traject, speciaal voor mbo-studenten!

Meer informatie over het Young Professionals Traject

In 3 stappen

Aanmelden en studiekeuzecheck

Let op: Inschrijven voor studiejaar 2021/2022 is niet meer mogelijk.

Bekijk hieronder de aanmeldprocedure vanaf 1 oktober 2021.

• Meld je aan via www.studielink.nl
    Ga naar www.studielink.nl en kies dan voor Food Innovation, vestiging Den Bosch.
    Je kunt je t/m 1 mei 2022 aanmelden.

• Volg een proefstudeerdag
    Tijdens een proefstudeerdag kom je erachter of de hbo opleiding Food Innovation past bij jouw interesse en talenten. Je kunt tijdens deze dag kennismaken met docenten en studenten en volop vragen stellen.

Op dit moment worden er geen proefstudeerdagen meer aangeboden. Je krijgt als je jezelf aanmeldt voor de opleiding én geen (online) proefstudeerdag hebt gevolgd een vervangende opdracht.

• Doe de studiekeuzecheck
    Het maken van een juiste studiekeuze is belangrijk. Voor de opleiding Food Innovation is de studiekeuzecheck verplicht.
    Voor de opleiding Food Innovation bestaat de studiekeuzecheck uit het invullen van een motivatieformulier en het deelnemen aan een (online) proefstudeerdag/maken van de vervangende opdracht.

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met de studieadviseur Caroline Kesselaer via c.kesselaer@has.nl.

Voldoe je niet aan deze eisen?

Overige instroom

Volg je nu havo/vwo maar voldoe je niet aan de toelatingseisen?
Dan is er de mogelijkheid om bepaalde vakken bij te spijkeren. Lees dan hier alles over de deficiëntiecursussen.

Volg je nu een mbo-opleiding, maar voldoe je niet aan de toelatingseisen?
Neem contact op met de studieadviseur.

Beschik je over een niet-Nederlands diploma?

Internationale student? Bekijk ook de toelatingseisen op de Engelstalige website.

International Office behandelt de aanmeldingen van studenten met een niet-Nederlandse vooropleiding die zich willen inschrijven voor een Nederlandstalig hbo bachelor programma.

Verder moet je voldoen aan de volgende taaleis:
- NT2-certificaat Nederlands,
- óf
- bewijs dat je in Nederland hebt gestudeerd tot 3 HAVO / 3 VWO

Heb je vragen over deze aanmeldprocedure? Neem dan contact op met International Office: international@has.nl

Ben je ouder dan 21

21+ Regeling

Ben je ouder dan 21 en voldoe je niet aan de instroomeisen (havo/vwo of mbo 4)?
Indien je niet de juiste vooropleiding hebt om te worden toegelaten én je bent 21 jaar of ouder (bij de start van het studiejaar d.w.z. 1 september) dan kun je je beroepen op de 21+ toets.

Je kunt je eenmaal per studiejaar beroepen op de 21+ toets.

De 21+ toets houdt in:

• DAT (Differentiële Aanleg Test) voor HRM:
    dit is een capaciteitentest die intellectuele capaciteiten meet op de onderdelen figurenreeks, rekenvaardigheid, analogieën, taalgebruik en praktisch inzicht. De test duurt 1 uur en 45 minuten.
  • Gesprek:
    het gesprek vindt aansluitend plaats aan de test en hierin wordt de testuitslag besproken. Wanneer je score voor de DAT voor HRM voldoende is, gaan we graag met je in gesprek over o.a. je motivatie, studievaardigheden en leergeschiedenis.

Op basis van de scores die worden behaald op de DAT wordt een rapport opgesteld waarmee je toelaatbaar wordt verklaard of wordt afgewezen.

Kosten voor DAT voor HRM zijn €50,-

Je kunt een 21+toets aanvragen bij de studieadviseur Caroline Kesselaer.

Bel of e-mail de studieadviseur

Vragen over toelating?

Caroline Kesselaer