Ben je vaak creatief bezig met eten en volg je de laatste #foodtrends? Of draag je graag een steentje bij aan een betere wereld door gezonde producten en duurzame verpakkingen te ontwikkelen? Dan is Food Innovation echt iets voor jou! In deze creatieve opleiding leer je hoe je vernieuwde foodconcepten bedenkt en ontwikelt. Met je creatieve skills ga je daarna aan de slag om jouw idee succesvol op de markt te zetten. Kortom, een hele afwisselende opleiding voor iedereen die dol is op vernieuwende foodcreaties.
In deze video vertelt Luc hoe je bij de opleiding Food Innovation elke dag bezig bent met ontwikkelen en vernieuwen van food concepten. Richelle laat door haar stage zien dat Food Innovation een hele creatieve en smakelijke opleiding is. Ze vertellen ook over de gezellige sfeer en het persoonlijke contact op school.
"Ligt er binnenkort een burger van bonen op jouw barbecue?"
Stage in het New Product Development team bij
The Happy Pear in Ierland
Het eerste jaar is een oriënterend jaar waarbij je het vakgebied van Food Innovation in de volle breedte leert kennen. Je krijgt lessen over voeding en gezondheid, consument en markt, product en sectorkennis. Je leert over groente, fruit, zuivel, eieren, vlees vis, granen en aardappelen.
Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de opleiding Food Innovation een baan? De antwoorden op deze vragen vind je bij facts & figures!
Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.
Tot welke beroepen leidt de opleiding Food Innovation op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?
Bekijk de voorlichtingsfilmpjes van de opleiding
Kom sfeer proeven en ontmoet onze docenten en studenten
Contact met de studieadviseur
"Ik kies voor de HAS omdat creativiteit de toekomst is."
"Ik kies voor de HAS omdat ik op een creatieve manier met food bezig kan zijn."
Je leert innovatieve concepten te ontwikkelen op het gebied van zowel voeding, leefstijl als leefomgeving om de gezondheid van mensen te verbeteren. (Venlo)
Werken in de foodsector? Bij deze opleiding leert heel praktijkgericht alles over management, marketing, logistiek en financiën (Venlo)
Je leert alles over de wereld achter het etiket op de verpakking van voedingsmiddelen. (Den Bosch)
Je leert hoe je nieuwe food-concepten bedenkt en in de markt zet. Je werkt aan innovatieve concepten, de verpakking en de marketingmix. (Den Bosch)