Kun je gezond snacken vet lekker maken?

Good fast food challenge

Een zwarte paprika kweken voor een sterrenrestaurant. Of een nieuwe verpakking ontwerpen voor vers vruchtensap. Barst jij van de ideeën als het gaat om food? Dan kun je bij de hbo opleiding Food Innovation je hart ophalen. Hier leer je hoe je vernieuwende foodconcepten ontwikkelt, van eerste idee tot ontwerp, productie en verkoop. Een afwisselende opleiding voor iedereen die gek is van eten.

De opleiding Food Innovation in Venlo werd door de Keuzegids 2018 bestempeld als TOP opleiding!

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

In deze video vertelt Luc hoe je bij de opleiding Food Innovation elke dag bezig bent met ontwikkelen en vernieuwen van food concepten. Richelle laat door haar stage zien dat Food Innovation een hele creatieve en smakelijke opleiding is. Ze vertellen ook over de gezellige sfeer en het persoonlijke contact op school.

Meer over de opleiding

Student verhalen

Real life challenges

"Kun je gezond snacken vet lekker maken?"

Joyce, Marieke en Loekie

Studenten Food Innovation

Good Fast Food Challenge

Stage in het New Product Development team bij
The Happy Pear in Ierland

Sil

Student Food Innovation

Lees het verhaal van Sil

College, stage, minor, project

Leerplan

Het eerste jaar is een oriënterend jaar waarbij je het vakgebied van Food Innovation in de volle breedte leert kennen. Je krijgt lessen over voeding en gezondheid, consument en markt, product en sectorkennis. Je leert over groente, fruit, zuivel, eieren, vlees vis, granen en aardappelen.

Leerplan  Sil vertelt over haar stage in Ierland

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de opleiding Food Innovation een baan? De antwoorden op deze vragen vind je bij facts & figures!

Facts & figures  Baankansen

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de opleiding Food Innovation op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Beroepen   Baankansen

Zo maak je de juiste studiekeuze

Bezoek een open dag en kom proefstuderen

Open dag

Zo 20 januari 2019

Proefstuderen

Wo 20 februari 2019

Open dag

Za 23 maart 2019

Proefstuderen

Do 4 april 2019

Hoe gaat het nu echt?

Studenten vertellen

"Ik kies voor de HAS omdat creativiteit de toekomst is."

Jack

Student Food Innovation

Lees hier het verhaal van Jack

"Ik kies voor de HAS omdat ik op een creatieve manier met food bezig kan zijn."

Merel

Studente Food Innovation

Lees hier het verhaal van Merel

We zitten voor je klaar