In de regio Venlo barst het van de ondernemers op zoek naar vernieuwende ideeën voor hun verse producten. Want het is belangrijk om je te onderscheiden in de versmarkt. Een mooie uitdaging voor jou als Food Innovator! Met deze opleiding word jij trendwatcher, onderzoeker, marketeer, smaakspecialist, ontwerper en bedrijfskundige in één. Je leert alles over de wereld van groente en fruit, zuivel, eieren, vlees en vis. En je leert op een creatieve manier de vertaalslag te maken van consumentenbehoeften naar innovatieve concepten, met bijvoorbeeld een unieke smaak of supergezond. Inclusief bijpassende verpakking en communicatie.
Sophie (student Food Innovation): "‘de opdrachten die je doet voor de partnerbedrijven doen er ook écht toe, je helpt ze mee het bedrijf te verbeteren".
Onderwerpen die in deze opleiding naar voren komen zijn:
In het leerplan zie je welke vakken je in welk leerjaar krijgt.
Leren doe je niet alleen uit boeken. Elke week ga je wel op pad. Je bezoekt (partner)bedrijven in en om Venlo en gaat aan de slag met echte vragen uit de praktijk. Of je duikt zelf de keuken in van het Co-Creation Lab om een prototype te ontwikkelen van je concept.
We zeiden het al: in de verssector is volop behoefte aan nieuwe, onderscheidende ideeën. Na jouw opleiding Food Innovation kun je bijvoorbeeld aan de slag als concept- of productontwikkelaar, adviseur of marketeer. Bij een veredelaar, telersvereniging, supermarktorganisatie of voedselproducent. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen bedrijf starten.
De hbo-opleiding Food Innovation is voor studiejaar 2018 uitgeroepen als top-opleiding (met 76 punten). Deze kwaliteitszegel is gebaseerd op studenttevredenheidsonderzoek van Keuzegids Hbo. Hbo opleidingen die meer dan 75 punten behalen in het onderzoek krijgen de kwaliteitszegel top-opleiding, Lees hier meer over Keuzegids Hbo.