Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

In de regio Venlo barst het van de ondernemers op zoek naar vernieuwende ideeën voor hun verse producten. Want het is belangrijk om je te onderscheiden in de versmarkt. Een mooie uitdaging voor jou als Food Innovator! Met deze opleiding word jij trendwatcher, onderzoeker, marketeer, smaakspecialist, ontwerper en bedrijfskundige in één. Je leert alles over de wereld van groente en fruit, zuivel, eieren, vlees en vis. En je leert op een creatieve manier de vertaalslag te maken van consumentenbehoeften naar innovatieve concepten, met bijvoorbeeld een unieke smaak of supergezond. Inclusief bijpassende verpakking en communicatie.

Sophie (student Food Innovation): "‘de opdrachten die je doet voor de partnerbedrijven doen er ook écht toe, je helpt ze mee het bedrijf te verbeteren".

Divers en praktisch

Veel te leren

Onderwerpen die in deze opleiding naar voren komen zijn: 

  • Conceptontwikkeling
  • Voeding en gezondheid
  • Verpakkingskunde
  • Communicatie
  • Grafisch ontwerpen
  • Fotografie en styling
  • Commerciële haalbaarheid

In het leerplan zie je welke vakken je in welk leerjaar krijgt.

Leerplan

Echte vragen uit de praktijk

Volop afwisseling

Leren doe je niet alleen uit boeken. Elke week ga je wel op pad. Je bezoekt (partner)bedrijven in en om Venlo en gaat aan de slag met echte vragen uit de praktijk. Of je duikt zelf de keuken in van het Co-Creation Lab om een prototype te ontwikkelen van je concept.

Onderwijs bij partnerbedrijven   Co-Creation Lab

Wat kun je worden?

Frisse wind in vers

We zeiden het al: in de verssector is volop behoefte aan nieuwe, onderscheidende ideeën. Na jouw opleiding Food Innovation kun je bijvoorbeeld aan de slag als concept- of productontwikkelaar, adviseur of marketeer. Bij een veredelaar, telersvereniging, supermarktorganisatie of voedselproducent. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen bedrijf starten.

Beroepen

Welke past het beste bij jou?

Vergelijkbare opleidingen

Healthy Living

Je leert innovatieve concepten te ontwikkelen op het gebied van zowel voeding, leefstijl als leefomgeving om de gezondheid van mensen te verbeteren. (Venlo)

Bedrijfskunde en agri-foodbusiness

Je leert heel praktijkgericht alles over management, financiƫn, logistiek en marketing in de richting Agri, Food of Paard & gezelschapsdieren. (Venlo)

Voedingsmiddelen-technologie

Je leert alles over de wereld achter het etiket op de verpakking van voedingsmiddelen. (Den Bosch)

Food Innovation

Je leert hoe je nieuwe food-concepten bedenkt en in de markt zet. Je werkt aan innovatieve concepten, de verpakking en de marketingmix. (Den Bosch)