Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Good fast food. Dat is waar Joyce (20), Loekie (20) en Marieke zich sterk voor maken. Met good food willen zij een aantrekkelijk alternatief bieden voor traditionele fastfoodketens en snackbars. Bekijk de vlog van Joyce en Marieke, of lees het interview met Joyce en Loekie.

Deze challenge is een onderdeel van de hbo opleiding Food Innovation aan HAS Hogeschool in Venlo.

Vlog van Joyce en Marieke

Good fast food challenge

In deze vlog laten Joyce en Marieke zien hoe zij de Good Fast Food challenge aanpakten. Ze analyseren de oorzaken, bedenken een concept, voeren een marktonderzoek uit, doen een smaaktest en vinden het antwoord op de vraag 'kun je gezond snacken vet lekker maken?'

Geen hekel aan friet

“Iedereen heeft tegenwoordig een druk leven. Dat is wat fast food zo aantrekkelijk maakt”, weet Loekie. “Toch is het juist in drukke tijden belangrijk dat we goed voor ons lijf zorgen, bijvoorbeeld door gezond te eten. Zo kwamen we op het idee voor de good food snackbar.” “In ons project moeten de frikandel en friet wel behouden blijven. Het is niet dat wij hierop tegen zijn. In tegendeel zelfs”, vertelt Joyce lachend. “Je kunt er echter wel op simpele wijze een volwaardige maaltijd van maken door het aanbieden van gezonde aanvullingen, zoals groente.”

Out of the box

Met de good food snackbar hoopt het tweetal ook mensen met verschillende dieetwensen samen te brengen. “De afgelopen jaren zijn we qua voeding steeds meer in hokjes gaan denken: vegetariër, veganist of flexitariër”, zegt Loekie. “De drempel om als niet-vegan bij een veganistisch restaurant naar binnen te gaan is erg hoog. Door met onze good food snackbar juist voor iedereen wat aan te bieden, willen we die drempel verlagen. Zo brengen we niet alleen mensen met verschillende achtergronden samen, maar kunnen we ze ook meer bijbrengen over voeding.”

Niet omdat het moet, maar omdat het kan

“Het doel van onze good food snackbar is een plek creëren die voor iedereen toegankelijk is”, legt Joyce uit. “Waar niemand zegt: ‘Hier loop ik niet naar binnen, want hier voel ik me niet thuis.” 
“We hopen bovendien dat mensen dankzij ons project zich bewuster worden van wat ze eten en dat ze bewustere keuzes maken met wat ze binnen willen krijgen”, voegt Joyce hieraan toe. “We willen af van het feit dat veel mensen groenten eten ‘omdat het moet’. We willen dat iedereen echt weer geniet van het eten. De tijd dat mensen met een beteuterd gezicht een bordje met groenten voor zich uitschuiven is dankzij de good food snackbar voorbij.”

Hbo opleiding

Food Innovation

In de regio Venlo barst het van de ondernemers op zoek naar vernieuwende ideeën voor hun verse producten. Want het is belangrijk om je te onderscheiden in de versmarkt. Een mooie uitdaging voor jou als Food Innovator! Met deze opleiding word jij trendwatcher, onderzoeker, marketeer, smaakspecialist, ontwerper en bedrijfskundige in één. Je leert alles over de wereld van groente en fruit, zuivel, eieren, vlees en vis. En je leert op een creatieve manier de vertaalslag te maken van consumentenbehoeften naar innovatieve concepten, met bijvoorbeeld een unieke smaak of supergezond. Inclusief bijpassende verpakking en communicatie.

Meer over deze opleiding