Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Plug and play. Oftwel: insteken en aan de slag. Dat geldt voor de HAS, ontdekte Jack. Tot zijn opluchting: “Eerder had ik al twee studies afgebroken. Universiteit Wageningen vond ik te veel theorie. Een hbo-studie Sofware Engineering bleek te technisch.” Zo kwam Jack bij Food Innovation uit: hij houdt van eten, praktijkgerichtheid en ‘iets nieuws’ verzinnen.

Digitale lesmethodes en middelen

Wat hem meteen opviel, was het gebruik van veel digitale lesmethodes en –middelen. “Boeken zijn er amper. Bij veel opdrachten ga je zelf op zoek. Grasduinen op internet. Zo leer je veel.” Een groot pluspunt noemt hij de diversiteit aan activiteiten, zoals gastlessen, projecten, kookinspiratie en excursies. “Een van de leukste bezoeken was aan Litjens in Meterik, waar ze jaarlijks zes miljoen kilo paprika’s kweken. De grote vraag: hoe kun je onderscheiden in die markt?” Antwoorden vond Jack onder meer bij een zaadveredelingsbedrijf. Door kruisbestuivingen kun je smaak, vorm of zelfs de zaadloosheid van een paprika beïnvloeden. Lachend: “Ik zou wel een zwarte, hoekige paprika willen kweken. Lijkt me chic, iets voor sterrenrestaurants.”

Stages

Oh ja, stages! Gaat ie ook nog doen. Het liefst bij Lindeboom in Neer, waar ze het merk sterk vernieuwen. Of bij veredelaar Bayer Cropscience Vegetable Seeds, waar Jack onder meer kennis van marketing en B-to-B zou willen opdoen. Tot slot een bedrijf in Nieuw-Zeeland. Welke? Nog nader te bepalen. Eerst Play, dan Fast Forward.