Hoofdmenu

Studiekeuze-helper Challenge

Kun je met een vr-bril een watersnood voorkomen?

Virtuele Overstroming Challenge

Hoe groot zijn de groepen/klassen bij de opleiding Geo Media & Design?

De grootte van de groepen/klassen is afhankelijk van de soort les. Tijdens een hoorcollege volg je samen met ongeveer 40 andere studenten de les. Werkcolleges zijn wat kleinere groepen, namelijk ongeveer 20 studenten. Als je projectwerk gaat doen, doe je dat met maximaal 10 studenten, maar meestal minder.

Hoeveel uur per week moet je gemiddeld studeren?

Omdat het aantal contacturen niet vastligt, varieert het hoeveel uur je kwijt bent aan zelfstudie. In principe kun je ervan uitgaan dat je 40 uur per week aan je studie besteedt, inclusief de contacturen. In de eerste weken zijn er meer colleges en minder zelfstudie, maar vlak voor de tentamenperiode zul je meer tijd hebben voor de zelfstudie. Tijdens de zelfstudie werk je zelfstandig of in (project)groepen aan opdrachten uit of studeer je bijvoorbeeld voor een tentamen/proefwerk.

Zijn er nog extra kosten verbonden aan de opleiding Geo Media & Design?

Naast het collegegeld zijn er nog extra kosten waar je rekening mee moet houden. Deze kosten staan toegelicht op onze website.

Hoeveel studenten vallen uit in het eerste jaar (en waarom stoppen deze studenten)?

Na het eerste studiejaar stopt ongeveer 36% van de nieuwe studenten. Dit heeft verschillende redenen. Studenten die niet genoeg studiepunten behaald hebben moeten helaas stoppen met de opleiding. Voor sommige studenten is de hbo opleiding Geo Media & Design toch niet de juiste studie. Oriënteer jezelf daarom altijd extra goed door een open dag te bezoeken of door een dagje te komen proefstuderen. Een persoonlijk gesprek met de studieadviseur kan ook helpen bij je keuze.

Zijn er bepaalde struikelvakken die lastig zijn?

Er zijn altijd vakken die lastiger zijn dan de andere. Dit is voor iedereen persoonlijk. In het algemeen worden de vakken over fysische geografie moeilijker gevonden, omdat er veel leerwerk wordt verwacht voor deze vakken. 

In welke beroepen komen de meeste studenten terecht na de opleiding?

Met de hbo opleiding Geo Media & Design kun je na je studie alle kanten op. Enkele voorbeelden van beroepen zijn projectleider geo-informatievoorziening, designer van infographics, geo data-analist of adviseur geo-informatie.

Is er een introductie/kamp bij de opleiding Geo Media & Design?

Geo Media & Design organiseert een introductiedag aan het begin van het studiejaar. Deelname aan deze introductie is verplicht. Tijdens deze introductie leer je jouw nieuwe klasgenoten beter kennen op een ongedwongen manier. Dit is dus géén ontgroening, maar een kennismaking!
 
Naast de introductie van de opleiding Geo Media & Design, organiseert studentenvereniging Gremio Unio elk jaar een introductieweek. Deze vindt meestal één week eerder plaats dan de introductie van de opleiding. Deelname aan deze gezellige introductie is niet verplicht, maar je wilt dit eigenlijk niet missen.

Hoe wordt er getoetst? Zijn er veel tentamens/proefwerken of sluit je modules af met een opdracht/werkstuk?

Dit verschilt per module. Vaak bestaat het afronden van een module uit meerdere elementen. Bij de meeste modulen moet je een tentamen maken, met daarnaast een eindpresentatie en/of het inleveren van opdrachten.

Wat is je titel als je afgestudeerd bent aan de opleiding Geo Media & Design?

Na de hbo opleiding Geo Media & Design mag je de titel Bachelor of Science (BSc) oftewel ingenieur (ing.) gebruiken.

Wat voor soort lessen krijg je bij de opleiding Geo Media & Design?

Je krijgt bij de hbo opleiding Geo Media & Design verschillende hoor- en instructiecolleges, werkcolleges, PGO (probleemgestuurd onderwijs) bijeenkomsten en excursies. Binnen een PGO-bijeenkomst ga je samen met studiegenoten, onder begeleiding van een docent, een geografisch vraagstuk oplossen. Bij werkcolleges leer je bijvoorbeeld met behulp van een PC hoe je ruimtelijke informatie met een kaart kan vormgeven.

Tip! Op de pagina Leerplan kun je lezen welke lessen je in welke periode gaat volgen.

 

Hoeveel college-uren/contacturen heb je per week bij de opleiding Geo Media & Design?

Deze vraag is niet exact te beantwoorden. Minimaal een kwart van de studietijd bestaat uit contacturen, maar in het eerste jaar kun je verwachten dat die verhouding hoger ligt. Contacturen zijn er in verschillende vormen, namelijk hoorcolleges, werkcolles, PGO-lessen en excursies. Deze contacturen worden verspreid over 5 dagen. Naast de contacturen zul je in groepsverband opdrachten uitvoeren en natuurlijk zelfstandig moeten studeren. Hoe verder je in je studie komt, hoe minder contacturen er zijn en hoe meer je zelfstandig moet werken.

Hoe is het contact met de docenten bij de opleiding Geo Media & Design?

Studenten van de hbo opleiding Geo Media & Design ervaren het contact met de docenten als prettig en informeel. De deur staat altijd open zodat je vragen kunt stellen of binnen kunt lopen voor een praatje. Daarnaast kun je altijd mailen of na de les napraten.

Hoeveel studenten zitten er gemiddeld in het eerste jaar?

Gemiddeld starten er jaarlijks 70 nieuwe studenten per jaar aan de hbo opleiding Geo Media & Design.

Is er een studievereniging verbonden aan de hbo opleiding Geo Media & Design?

Ja, de studievereniging Atlas is verbonden aan de opleiding Geo Media & Design.

Ik twijfel nog tussen een aantal opleidingen, wat kan ik doen?

Je kunt een aantal dingen doen om jezelf nóg beter te oriënteren op een studie. Bezoek bijvoorbeeld een open dag van HAS Hogeschool. Tijdens een open dag ontmoet je docenten en studenten van de hbo opleiding Geo Media & Design.

 

Wil je écht ervaren wat de studie Geo Media & Design inhoudt? Kom dan een dagje proefstuderen! Tijdens een proefstudeerdag bij de hbo opleiding Geo Media & Design neem je samen met andere toekomstige studenten deel aan een speciaal programma. Gedurende deze dag kun je al je vragen stellen aan docenten en studenten van de opleiding.

 

Zit je met specifieke vragen over de inhoud van de opleiding of bijvoorbeeld toelatingseisen? Neem dan contact op met Tom van Duijnhoven. Hij is studieadviseur van de hbo opleiding Geo Media & Design en kan al jouw vragen beantwoorden.

Zijn er studentenverenigingen in Den Bosch?

Binnen HAS Hogeschool in Den Bosch zijn twee studentenverenigingen actief. Gremio Unio is één van de grootste hbo studentenverenigingen van Zuid-Nederland. Gremio Unio organiseert erg veel activiteiten op het gebied van feesten, cultuur, sport en muziek. Ichthus is een christelijke studentenvereniging die elke week leuke activiteiten organiseert zoals bijbelstudie, samen eten en gezellig borrelen.

Ik wil op kamers als ik ga studeren bij HAS Hogeschool. Hoe pak ik dit aan?

Ben je op zoek naar een kamer in Den Bosch, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt jezelf inschrijven op een of meerdere websites waarop ze kamers aanbieden, zoals kamernet.nl of kamers.nl. Daarnaast kun je jezelf inschrijven als woningzoekende bij Coöperatie Brabant Wonen.