Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Van projectleider tot GMD-designer en van adviseur landelijke omgeving tot informatie architect: zomaar een greep uit functies die je na de hbo opleiding Geo Media & Design kunt gaan vervullen. Natuurlijk kun je na de studie ook zelf een eigen bedrijf starten als app ontwikkelaar. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Enkele voorbeelden

Beroepen

GMD-Designer

Je maakt krachtige visuele producten: infographics, animaties, interactieve apps en kaarten die mensen helpen met hun vraagstuk. Dat kan gaan over aardbevingen in Groningen, de natuur in een bos, de busroute door een stad, de huizen die in de omgeving te koop staan, of een app voor een evenement als Paaspop.

GMD-Projectleider

In dit beroep heb je vooral een rol als intermediair, die de taal spreekt van zowel geografie/locatie, als de taal van designers en de taal van Geo-ICT’ers. Je leidt projecten van begin tot het eind. Met alle betrokken, met het budget en de beschikbare tijd kom je tot het gewenste resultaat voor de klant.

Geografisch adviseur stadsontwikkeling

In elke regio werken specialisten aan mobiliteit, leefbaarheid, wonen, bereikbaarheid, citymarketing, veiligheid, groen en water. Als GMD’er help je die specialisten integraal naar de regio te kijken door ze te voorzien van de juiste informatie. Zo komen zij tot slimmere oplossingen.

Geografisch adviseur landelijke omgeving

In de landelijke omgeving  worden meerdere functies duurzaam gecombineerd. Je helpt de verschillende gebruikersgroepen bij hun gebruik van de buitenruimte. Je adviseert een natuurorganisatie bijvoorbeeld over de inzet van social media en QR-codes bij een onderzoek.

Geo-productontwikkelaar

Je ontwerpt nieuwe producten en diensten op basis van locatie: van digitale toepassingen tot apparatuur op het gebied van Geo-ICT. Denk aan apps, websites en navigatiesystemen. Of denk aan augmented reality: Zo kunnen mensen al richtend met hun smartphone op bijvoorbeeld een landbouwperceel zien hoe het graan daar zal groeien van zaadje tot volwassen gewas, om op deze manier meer te leren over voedselproductie.

Geo-informatie-architect

Je bedenkt hoe techniek, data en software er samen voor kunnen zorgen dat apps en websites werken, en dat ze morgen nog steeds werken, met actuele data. Je hebt kennis van de kwaliteit van data, de snelheid van verbindingen en de mogelijkheden om zaken aan elkaar te koppelen.

Geografie, design en geo-informatie

Werkveld en arbeidsmarkt

Geografie

Geografisch denkende professionals werken overal waar ruimte en locatie van belang zijn. Hierbij kun je denken aan onderwerpen als gebiedsinrichting, leefbaarheid, waterbeheer, mobiliteit, logistiek, natuur, landbouw, recreatie, toerisme, marketing, zorg, energie, rampenbestrijding, evenementen etc.

Design

Designers houden zich bezig het maken van visuele informatieproducten. In de wereld van design werken allerlei professionals: journalisten, graphic designers, interface designers, webdesigners, appbouwers, statistici, ict’ers en data-specialisten. Jij als afgestudeerde GMD’er voegt zich als specialist in kaartinformatie daartussen.

Geo-informatie

Geo-informatie technologie. Deze wereld is in Nederland ontstaan uit een mix van landmeters en cartografen. Die achtergrond maakt dat Geo-ICT’ers, veel beter dan ICT’ers, informatie kunnen koppelen aan locaties op de aardbol en kunnen weergeven in kaartbeelden. 

Waar kom je te werken?

Organisaties

Je komt te werken bij een ingenieursbureau, in de designwereld, bij een onderzoeksbureau, bij een Geo-bedrijf of bij een overheid. Denk bijvoorbeeld aan het KNMI, gemeente Utrecht, een waterschap, Natuurmonumenten, Kadaster, Webmapper, TomTom, Google, de Grontmij of Noordhoff (van de Bosatlas)... Of je begint een eigen bedrijf. Zo begonnen Thomas en Giel samen het bedrijf Forget The Fish.

Leven na de HAS

Alumni verhalen

"Mijn stage was een toptijd!"

Mathijs van Lelieveld

Oud-student Geo Media & Design

Lees hier het verhaal van Mathijs

"Geo Media & Design heeft me geleerd dat ik in verschillende disciplines kan werken"

Lisa Geurts

Oud-student Geo Media & Design

Bekijk hier het filmpje van Lisa