Ga jij een interactieve game ontwikkelen zodat kinderen leren over de gevolgen van klimaatverandering? Of ontwikkel jij een app die de kortste route berekent naar een laadpaal voor elektrische auto's? Enkele voorbeelden waarbij jij je bij de hbo-opleiding Geo Media & Design mee bezig gaat houden. Bij deze hbo-opleiding maak je het mogelijk om ruimtelijke vraagstukken rondom actuele onderwerpen zoals verstedelijking, wateroverlast en biodiversiteit inzichtelijk te maken. Dit doe je door het analyseren en monitoren van bijvoorbeeld (geo-)data. Op deze manier zet je data om naar informatie en ontwikkel je bijvoorbeeld apps, infographics, dashboards en andere (online) toepassingen die de gebruiker helpen om een antwoord te vinden op actuele maatschappelijke vraagstukken. Zo draag jij bij aan een betere wereld.

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Ontmoet Sophie en Jeroen die van alles vertellen over de opleiding Geo Media & Design. Sophie liep o.a. stage in Canada en Jeroen laat weten waarom hij voor de HAS heeft gekozen en hoe zijn eerste jaar is bevallen. Allebei spreekt hen de persoonlijkse sfeer op de HAS en het praktijkgerichte karakter aan.

Meer over de opleiding

Studentverhalen

Real life challenges

''Kun je met een vr-bril een watersnood voorkomen?''

CHARLOTTE EN JEROEN

Studenten Geo Media & Design

Virtuele Overstroming Challenge

''Ik kies voor de HAS, omdat ik graag met nieuwe technologie bezig ben''

MEREL

Student Geo Media & Design

Lees hier het verhaal van Merel

College, stage, minor, project

Het leerplan

In het eerste leerjaar van de hbo opleiding Geo Media & Design volg je verschillende vakken die de breedte van de opleiding laten zien. Geo ICT, Graphic design en Europese successen zijn voorbeelden van vakken uit het eerste leerjaar. In het tweede leerjaar ga je 10 weken op oriëntatiestage en volg je verschillende vakken op het gebied van Geografie, Media en Design.

Het leerplan Studenten vertellen over de opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Geo Media & Design een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!

Facts & Figures  Baankansen

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de hbo opleiding Geo Media & Design op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Beroepen Doorstuderen

Studiekeuze-updates

Blijf op de hoogte

Bij HAS Hogeschool helpen we je graag met het maken van de juiste studiekeuze. We ontmoeten je met veel plezier tijdens een van onze studiekeuze-events of in een persoonlijk (online) gesprek.

Schrijf je in voor onze studiekeuze-updates en we houden je op de hoogte! Zodra we updates hebben over bijvoorbeeld open dagen, proefstudeerdagen, meeloopdagen of studiekeuze-tips ontvang je hier als eerste een bericht over!

Ja, houd me op de hoogte van de studiekeuze-updates!

Wij zitten voor je klaar

Jeanie van Driel

Studieadviseur Geo Media & Design
Je.vanDriel@has.nl 088-890 31 26